Минулий рік був непростим… Так зазвичай починають свої новорічні виступи президенти.  Ми ж акцентуємо на тому, що 2017-й видався до краю насичений вчинками, звершеннями, чуйністю, щирістю  і паростками нового людей навколо, які творять майбутнє, а зрештою і є самі цим майбутнім. Людей, що живуть з Україною в серці. Всіх тих, кому небайдуже. Насамперед 13 вінничан, життя яких  обірвалось в минулому році, тому що вони віддали себе повністю у війні за нашу свободу та  незалежність. І тепер відповідальність кожного з нас довести, що ми побудуємо країну, варту усіх наших жертв.

Саме тому наша вдячність людям, які беруть в цей час на себе  відповідальність  за країну, край, місто, вулицю, за земляків, друзів, а часто  за взагалі незнайомих їм людей. Тому що вони – громадяни, яким небайдуже.  Бо не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни…

Олег Шкурат. Фермер з Бару віддав на передову 210 туш  баранів, цілу отару, яку вирощував близько двох років. В акції «Свіжина на передову» різати баранів фермеру допомагали односельчани, а з транспортуванням в  зону АТО - вінницький волонтер Валентин Белінський.

 Олег Шкурат

Семикласниця Настя Муха з Чечельника,  яка врятувала потопаючу 6-річну дівчинку,  стрибнувши за нею у воду  в одязі. На День рятувальника  відзнаку «Герой рятівник України» Настя  отримала з рук Президента України Петра Порошенка. 

Настя Муха 

Владислав Кузнєцов. Десантник, який втратив в АТО руку, став чемпіоном українських «Ігор нескорених» і представляв  Україну в  Invictus Games в Торонто – міжнародних змаганнях для військових та ветеранів, які  зазнали травм або поранень.

 Владислав Кузнєцов

Вінничани. Всі!!! Які самоорганізувались за лічені години  для допомоги людям навколо  палаючих військових складів біля  Калинівки. Так, влада теж не ловила гав. Але й волонтери – бойові та мирні – спрацювали як спецназ негайного реагування. Шукали людей в погребах і підвалах, миттєво організували збір допомоги, вивозили на своїх авто. Так само, як вінничани, що завалили до обіду пункти збору й лікарні теплиими речами, продуктами і ліками. Таких людей і таку країну – не здолати! 

14-річна  Марія Чикальська, 9-класниця школи №6, яка  влітку самотужки за два дні зібрала на Бригантині 50 мішків сміття після т.з.відпочивальників. А позаяк добро не має залишатись безнаказаним)), міський голова Сергій Моргунов нагородив дівчинку  айфоном.

«Це мені!?», - не повірила школярка.

«Так, адже це має стати уроком для нас всіх. Ну, і звичайно, прикладом до наслідування. Надзвичайно приємно, що у Вінниці живуть такі юні патріоти», - наголосив мер.

 14-річна  Марія Чикальська

Волонтер року Таня Власюк. Справжній енерджайзер, яка встигала  і на фронт для добровольців, і для дітей-сиріт, дітей військових… Відзначена протягом року багатьма нагородами, але завжди наголошувала, що це  спільний результат величезної команди небайдужих благодійників, дівчат з золотими руками, це перемога КОМАНДИ: «Вінницької кулінарної сотні»,  "Українців Тарагони", Аліканте, Польщі, Ізраїлю,  Італії та неймовірних колег - Андрія Нечипорука,   Наташі Пульникової,  Ірини Власюк,  Тані  Вакули, Саші Кирилюка,  Dmytro Khytryi,  Motor Head,  Yulya Polyakova, Андрія Сірака та багатьо-багатьох інших.

Просто Тані легше даються потрібні слова до людей, вона сама світиться вірою в перемогу добра і заряджає цією вірою інших, перетворюючи багатьох вінничан у чарівників.

 Таня Власюк

Олександра Бурбело. Вірші юної поетеси, яка померла від невиліковної хвороби у 15 років,  включено Міністерством освіти  до навчальної програми з української літератури 5-9 класів.  Вона ж встигла потримати в руках лише одну свою видану книжку з сімох написаних…

 Олександра Бурбело

Ірина Воєнна, художній керівник  вокальної студії Палацу мистецтв «Зоряна мрія» та режисер  Григорій Сиротюк.  Поставили  і вперше показали у Вінниці  рок-оперу «Ісус Христос – суперзірка» українською мовою.

 рок-опера «Ісус Христос – суперзірка»

Рoмaн Aндрущaк, нaчaльник Лiвoбeрeжнoгo вiддiлeння пoлiцiї Вінниці та  заступник начальника Козятинської поліції Андрій  Лазарчук, – копи, які будують власним прикладом довіру до органів.

 Андрій Лазарчук

Андрущак  стaв випaдкoвим свiдкoм пограбування, проїздивши поруч, і нaздoгнaв тa зaтримaв грабіжника, а Лазарчук прихистив вдома  22 біженців з Калинівки, сам же перебрався жити в кабінет, бо вдома місця вже просто не було

 Художник Олександр Никитюк, який успішно «будував Європу» образами у фарбах. На початку 2017-го року керівник «Лабораторії актуальної творчості» уже вдванадцяте провів культовий фестиваль ленд-арту «Міфогенез» на Немирівському городищі. Затим разом з Олександром Шиніним та  учнями Вінницької дитячої художньої школи (директор Наталя Сафійчук)  створив велетенські писанки, виставлені в центрі міста у рамках фестивалю «Великоднє диво». Він же разом з  Володимиром Ходаком  та Олександром  Марченко реанімував нове   3D-графіті біля вежі. І, звісно, масштабна серія муралів до Дня міста в  рамках проекту «VIN ART CITY».

Олександр Никитюк 

Олександр Шемет.  Головний  Дід Мороз Вінниці та всія України вже традиційно  віднайшов час для провідин  дітей, які з  різних причин не могли самі побувати в  його «Новорічній Резиденції».

Олександр Шемет 

Поетеса Мирослава Слободянюк. Організатор благодійних заходів для підтримки молоді, хворої  ДЦП

 Мирослава Слободянюк

Рая Панасюк.  Голова  ГО «Гармонія», директор однойменного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, натхненник проекту  служби перевезення людей на візках,  уповноважена  з прав людей з інвалідністю Кабінету Міністрів за результатами соціологічного опитування була визнана  «Почесним громадянином Вінниці»-2017. 

 Рая Панасюк

Андрій Рева.  На рахунку міністра  Мінсоцполітики   розроблений  механізм виплати громадянам живими коштами частини  зекономленої субсидії  та  електронний сервіс для оформлення допомоги при народженні дитини.

Андрій Рева 

Володимир Оврах. Відразу дві скульптури вінницького майстра прикрасили Вінницю - нашумілий памятник Симону Петлюрі і атлант посеред нового фонтану на проспекті Космонавтів. А ще він став переможцем  Першого  Всеукраїнського  мистецького  пленеру, учасники якого малювали на картинах Вінницю.

 Володимир Оврах

Олександр Царевський,  співголова  ГО «Вінниця мобільна» та "Критична маса"  і координатор  наймасовіших велозаходів у Вінниці - “Велодня”,  «Закрутки по-вінницьки» та, звичайно, «Велопараду Дідів Морозів», який вже переріс у дещо більше, ніж просто велопробіг, ставши благодійно-волонтерською акцією.

 Олександр Царевський

Олександр Царевський

Світлана Ярова. Наймолодший депутат Вінницької міської ради  організувала разом з  Максимом Студілко і  Олександром Вешелені кінофестиваль «Відкрита ніч». Також стала першою від України учасницею програми уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу". 

 Світлана Ярова

Людмила Станіславенко - лауреат «ТОП-100 Успішних Жінок України», одна з переможців програми "Лідери XXI століття”, співорганізатор низки благодійних заходів, - зокрема, конкурсу  “Жінка Вінниччини”,  «Депутатська кухня» та інших.   А ще депутатка обласної ради стала разом з 12-річною школяркою Луїзою Миловановою героями вінницької серії  фільму «Слава Україні! Героям слава!» про волонтерів.  Дівчинка у фільмі зіграла саму себе, як заробляла малюванням  на виготовлення нагород для українських воїнів, а депутатка – директора школи, де навчаються герої. Також вона допомогала фінансово зйомкам фільму.

 Людмила Станіславенко

Невідомий благодійник, який перерахував 100 000 €  на рахунок бельгійської клініки Сент-Люк для операції по трансплантації печінки дитині бійця АТО  11-мiсячнiй  Софійки  Подковської.

Олексій Денисюк. Призер Паралімпіади-2016 з кульової стрільби відзначився і на Кубку світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, де здобув  одразу чотири нагороди і встановив два світових рекорди.

 Олексій Денисюк

Валентина  Нестюк. Директор фізико-математичної гімназії №17 – єдиного навчального закладу Вінниччини, що увійшов в  ТОП-100 кращих шкіл України за результатами ЗНО. 

Олександр Вірник. Розробив з командою і запустив онлайн-сервіс контролю комунальних витрат у багатоповерхівках Bldng.info. Порівнявши витрати схожих будинків, містяни можуть тепер наочно побачити, що саме слід зробити для економії  ресурсів, і як наслідок – зекономити кошти на оплаті комуналки.

 Олександр Вірник

Анна Сарвіра.  Художниця, яка нині проживає в Києві та ілюструє дитячі книги сучасних українських письменників, увійшла в число  кращих ілюстраторів світу,  роботи яких були представлені на Болонському книжковому ярмарку.

 Анна Сарвіра

Анна Сарвіра

Прокурор області  В’ячеслав  Соколов і волонтери-атошники. Прокурор придбав за 90 тис. грн, а волонтери допомогли облаштувати будинок для багатодітного бійця АТО з  95-ї десантно-штурмової бригади Федора Твардовського,  якого  дома чекає дев’ятеро дітей.

Юрій Прокопенко. Член громадської організації «Гармонія» зробив першу в Україні карту громадських вбиралень для людей з інвалідністю.  Тепер весь список громадських вбиралень, які пристосовані для людей з інвалідністю,  можна побачити на карті ГО або ж у спеціальному додатку.

 Юрій Прокопенко

Вінницька  команда з хокею на траві  “ШВСМ-Олімпія”. Вперше  виграла чемпіонат України з індорхокею. Вперше – це звучить дещо дивно, зважаючи на тотальне домінування вінницьких хокеїстів в Україні. Проте незмінний чемпіон попередніх років, теж вінницька команда  “ Олімпія – Колос – Секвойя” , цього разу обмежилась сріблом,  що викликано трансферами її  провідних  гравців за кордон.

Молодь  с. Монастирське  Немирівського району. Зібрали щедрівками 5640 гривень, які  передали  для лікування у вінницькому госпіталі  пораненому бійцю   Олегу Стеценко. Вибір сельчан зумовлений тим, що  хлопець – круглий сирота.

Молодь  с. Монастирське  Немирівського району 

Спочатку  ми  не знали, кому дістануться кошти. Спершу біля сільської ялинки я запропонував односельцям зібрати допомогу для бійців, які несуть службу у зоні АТО. Молодь відгукнулася.  Гурт щедрувальників пройшов від хати до хати.  У жодній оселі не відмовили щедрувальникам, – розповів сільський голова Сергій Мельник. – Люди  давали не лише кошти, а й продукти, їх на АТО відправили.

 Молодь  с. Монастирське  Немирівського району

Наталя Саленко.  Вінничанка стала зіркою інтернету і зокрема соціальних мереж після  кастингу претенденток на корону "Міс Вінниці".  Вразила вона багатьох як  своїм епатажем, так і формами. Думки глядачів розділились від огульного «мясофабрика» до схвалення «набридли вже кістки на подіумах». От тільки журі сміливості Наталі не оцінило.

 Наталя Саленко

Працівниці козятинського швейного цеху. Жінки власним коштом пошили  зимову форму 66 розміру для земляка з Жежелева - Віктора Звонського, який  вже півроку служив, а форму на такого велетня не могли знайти по всій Україні.

 Працівниці козятинського швейного цеху

«Вінницькі вовки». Команда з американського футболу стала найактивнішим пропагандистом донорства на обласній станції переливання крові, агітуючи власним прикладом.

 Матвій Бондаренко. Однорічний хлопчик став наймолодшим волонтером не лише Вінниці, а й певно всієї України. Разом з мамою-волонтеркою він провідує поранених бійців у військовому шпиталі. В них світяться очі, коли бачать хлопчика й можуть взяти його на руки та погратися.

  Матвій Бондаренко

Віталій Трубников. Вінницький блогер став автором найдобрішої петиції року на сайті міської ради. А саме – запропонував визнати дворових котів частиною екосистеми міста.

 Віталій Трубников

Михайло Лавровський. Вінницький студент з ДонНУ став одним з чотирьох українців, що влаштували флешмоб під час щорічного з’їзду республіканців, вдягнувши на зустріч із президентом США Дональдом Трампом  футболки з написом “’Путін – убивця” (Putin – killer).

Михайло Лавровський 

Вінницькі велосипедисти. В знак підтримки захворівшого гострим лейкозом сина одного  з організаторів міських велопробігів Максима Дендерука поголили голови в рамках флешмобу #ваняодужуй.

 Вінницькі велосипедисти

Віктор Матвіїшен. Схоже, що у Вінниці зійшла майбутня зірка вітчизняних шахмат. Хоча чому майбутня? Вже зірка. Юний вінничанин став триразовим чемпіоном України на першості  серед юнаків та дівчат до 16 років, де виграв все можливе золото – і в  класичній грі, і в швидкій та блискавичній.

 Віктор Матвіїшен

Сергій Моргунов,  Павло Яблонський та Володимир Гройсман.

Всі троє можуть гордитись новою реанімацією 1-ї міської лікарні, відкритої в березні  за  45 мільйонів гривень по стандартах  німецьких медклінік з німецьким же обладнанням, яке є сьогодні ще тільки у Феофанії та  Інституті Амосова,  а деякому взагалі немає  аналогів в Україні.

Сергій Моргунов,  Павло Яблонський та Володимир Гройсман

Сергій Моргунов,  Павло Яблонський та Володимир Гройсман

Секретар міськради Павло Яблонський  особисто курував роботи на об'єкті, а Володимиру Гройсману, що приїхав на відкриття суперопераційних, Сергій Моргунов подякував за реформу децентралізації, яка дала можливість втілювати коштами міського бюджету такі дороговартісні проекти. На що прем'єр відповів теж компліментом: «Там, де нормальний мер - там все буде гаразд». Будемо сподіватись на це, бо Сергій Моргунов вже анонсував, що тепер аналогічну реанімацію  робитимуть і в  лікарні швидкої допомоги. Вже в цьoму рoці  встигли   вигoтoвити прoектнo-кoштoрисну дoкументацію та  рoзпoчати будівельні рoбoти.

 Сергій Моргунов,  Павло Яблонський та Володимир Гройсман

Школярі Козятинщини.  В рамках  проекту «Оберіг для воїна», реалізованого ГО  «Суспільні ініціативи Козятинщини»,  сплели  більше 600  маскувальних сіток для військових  у зону  АТО. Ювілейною 600-ю стала сітка, виготовлена учнями Вернигородоцької школи.

 Школярі Козятинщини

Школярі Козятинщини

Інга Бабеня. Дівчину з дипломом магістра психології  два роки не брали на роботу  через діагноз ДЦП.  І тоді вінничанка  вирішила, що  краще створити свою справу, аніж чекати милості від людей, які бачать у ній лише «немічного інваліда». Так народилася команда  таких же молодих людей з інвалідністю, які створили інтернет-магазин комп'ютерної техніки Tehnopoles.  Це яскравий зразок  нових проектів, які можуть забезпечити роботою людей незалежно від їхньої здатності пересуватися.

 Інга Бабеня

Пилип Прудиус. Головний лікар  обласного ендокринологічного центру виступив організатором тренінгового центру для пацієнтів, хворих  цукровим діабетом.

До проекту в якості волонтерів долучились студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.

 Пилип Прудиус

Ольга Бабкіна. Медсестра військового госпіталю здобула корону першої віце-міс  у конкурсі краси серед жінок військовослужбоців «Берегиня у погонах», що  має на меті популяризати військову службу серед жінок.  Між іншим, Ольга  має звання старшини і відбула три ротації у зону АТО. Нагороджена орденом «За мужність» 3 ступеня.

 Ольга Бабкіна

Благодійники, меценати та  волонтери – переможці та лауреати  регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».  Зокрема, «янголами добра» були нагороджені благодійні фонди  «Волонтер – 1» і «Подільська громада», правозахисна організація «Джерело надії», «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», ТОВ «Хмільницьке», Подільський регіональний страховий центр, парк сімейного відпочинку «Дитяча планета», дитячий волонтерський рух «Фабрика добра» СШ  №2 м.Гайсин, «Бершадський фонд допомоги АТО».

 Патрульна поліція  Вінниці (керівник - Редван Усеінов). В  Міжнародний день поширення інформації про аутизм, щоб підтримати  «дітей дощу», вийшли разом з ними на пробіг  центром Вінниці.

 Важливо, щоб такі діти розуміли, що поліцейський — це їх друг, що якщо вони десь загубились чи їм загрожує небезпека, то це їх захист та допомога і щоб вони не боялись підійти до поліцейського,  - пояснила  помічник керівника патрульної поліції Олена Вотякова. Вінницькі поліцейські також звернулися до своїх колег в інших містах і аналогічні пробіги з дітками-аутистами вже відбулися у Львові, Тернополі та Рівному.

 Патрульна поліція  Вінниці

 Патрульна поліція  Вінниці 

IREX за підтримки канадською поліцейською місією, ГУ Нацполіції у Вінницькій області (начальник Юрій Педос) та голова правління асоціації ОСББ «Вінничани» Ельвіра Мрясова – автори пілотного і наразі першого в Україні  проекту «Сусідська варта», в рамках якого мешканці багатоповерхівок допомагають поліцейським попереджати злочини та квартирні крадіжки.

 ДЮСШ «Вінниця» (директор  Юрій Будяк).  Вперше в історії Вінниці спортивнa школa нaшого містa посілa перше місце у Всеукрaїнському рейтингу дитячо-юнaцьких спортивних шкіл Укрaїни зa 2016 рік.  ДЮСШ «Вінниця»  стaлa першою серед 1155 зaклaдів.

Вище професійне училище №41 м.Тульчина (директор Друм Тетяна). Фактично стало кращим училищем України після вручення Гран-Прі та звання «Лідер професійно-технічної освіти України» на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти».

Микола Чумак, директор 45-го експериментального заводу, де ремонтують БТРи для АТО. З початку воєнних дій на на заводі  відремонтовано більше 600 одиниць військової техніки.

 Микола Чумак

Микола Чумак 

Співробітниці  Вінницького національного технічного університету  (ректор Володимир Грабко), які за два дні, залишаючись після робочого дня,  вимісили та випекли тисячу пасок, які волонтери повезли  бійцям у зону АТО на Великодень.

Олена Шиян. Дизайнер  ініціюювала благодійний розпродаж авторських моделей для порятунку постраждалої у ДТП молодої мами  Тетяни Малинеської.

Дмитро Мариненко. Вінницький тренер  став чемпіоном Європи з шашок-64 серед людей з обмеженими можливостями.

Олексій Некрасов. Його  святково-концертна агенція "Некрасов" виграла тендер і стала партнером Євробачення 2017, де надавала  послуги із забезпечення персоналом, сервісу артистам тощо.

 Андрій Щербацький. Організатор і учасник  першого   регіонального  турніру з регбі на візках серед людей з інвалідністю. 

Дизайнер Валентин Дубовий. Автор кубічної інсталяції на перехресті вулиць Київської та Зулінського.  Вона викликала неоднозначні дискусії в соцмережах, зате не залишилась непоміченою.

Учні вінницької дитячої художньої школи (директор Наталя Стафійчук), котрі розмалювали стіни  онко-гематологічного відділення дитячої обласної лікарні.

«Хрещені батьки» OPERAFEST TULCHYN – арт-директор Ірина Френкель, режисер-постановник Павло Третяков, натхненник Валерій Коровій, куратор візуальної програми Олександр Никитюк, меценат Микола кучер.

Віктор Рибачук. Став кращим українським кіносценаристом на  «Коронації слова».

Флорист і голова кварткому Мaринa Ліховська – творець плаваючих клумб на Родинному озері в  Тяжилові.

Креативні батьки випусників 11-А класу  школи-гімназії №2, які підготували незвичайний подарунок своїм дітям -  пародійний ролик про шкільне життя, де виконали головні ролі. 

Благодійний фонд «Подільська громада», ГО «Мольфар», Міський палац мистецтв «Зоря» (директор  Євген Майданик) – організатори фестивaлю польової кухні, присвяченого  пaм’яті кухaрa Тaрaсa Сичa, який зaгинув у 2015 році нa сході Укрaїни.

 Анатолій Слівінський, голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО. Організатор поїздки вінницьких волонтерів до президента Литви Далі Грибаускайте з українсько-литовським прапором, підписаним бійцями на передовій, - з дякою  маленькій та гордій Литві за її допомогу, з d?koju маленькій, проте мужній Далі Грібаускайте!

 Анатолій Слівінський

Таня Вакула.  У свій день народження  волонтерка замість подарунків собі збирала кошти на ремонт кімнати в інтернаті переселенцю й інваліду дитинства Артуру Крупенко.

 Таня Вакула

Володимир Гройсман – певно, що найвідоміший  вінничанин року. Насамперед ініціатор Великого Ремонту доріг, зокрема першим масштабним проектом стала  міжнaроднa трaсa, що веде через Вінницю.  Було проведено наймасштабнішу антикорупційну  спецоперацію  в історії України, коли одночасні обшуки було проведено в 15 областях, затримано 24 топ-фігурантів, вилучено  мільйони долл. готівкою. Пішли ключові реформи ринку землі,  медична і пенсійна реформи, яким запекло противляться мафія, яку влаштовує нинішній бардак, і популісти, котрі грають на страхах суспільства. Реформи, які є  тестом суспільства і політиків на готовність до реальних змін, а не бла-бла-бла..

Володимир Гройсман

При цьому вистачає і тих, хтось ненавидить премєр-міністра за  Тимошенко, яку він назвав  «мамою» української  корупції та популізму та   засвідчив неабияке почуття гумору, запропонувавши вислати в Росію, в разі програшу «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі, замість 40 млрд. доларів…Юлію Тимошенко. Мовляв, вона підписувала невигідні для країни газові контракти, то справедливіше передати її росіянам, аніж розраховуватись за неї всім українцям. Ще хтось називав піаром його рейди «в народ» чи на шахту «Степову» відразу після трагедії. Але згодом зрадофіли так само пінились і щодо появи  Гройсмана в розстріляній Авдіївці, по якій продовжували гатити «Гради», і в Павлівці, накритій вибухами калинівського арсеналу.  Проте саме після оцінки главою уряду  ситуації на місці були задіяні максимально всі резерви.

Володимир Гройсман

Саме  Гройсман ініціював  виплату громадянам живими коштами частини  зекономленої субсидії, він же  розрулив проблему із львівським сміттям.

А ще прем’єр-міністр виділив особистих 600 тисяч гривень на придбання будинку   багатодітній сім’ї Фалатюків із Старокостянтинова, з якою познайомився  в одній з робочих поїздок. На той час  родина з 8 осіб проживала у будиночку площею 27 кв м. і Гройсман пообіцяв допомогти їм з житлом. До його внеску ще 400 тис. грн додала  Старокостянтинівська міська рада і тепер місця у новій оселі вистачить на всіх - площа будинку понад 230 кв.м.

Володимир Гройсман

Можливо, ця подія була не такою видовищною, як відкриття прем'єр-міністром  у рідній Вінниці супер-реанімації чи  дитячого центру "ОХМАТДИТ", на якому тільки наварювались майже всі попередні уряди. Але це було дуже людськи і показало прем'єр-міністра з тієї сторони, яку він зазвичай не афішує.  

Діана Подолянчук. Її школа танцю «Шахіна» виграла Гран-прі міжнародних змагань, а за призові з останньої перемоги діти-вихованці студії започаткували благодійний проект «Вітамінка» для допомоги дитячим будинкам, інтернатам та АТО. А ще Діана разом із студенткою педагогічного університету Ярославою Пилипенко відкрили на базі свого вишу соціальний проект «Школа Волонтерства».

 Діана Подолянчук

Ганна Іваніца. Одна з найефектніших учасниць шоу "Модель XL" для моделей plus size. Вкотре показала, що вінничанки вау, атятя-атя-тя-атя-тя та огого

 Ганна Іваніца

Спілка ветеранів АТО з Іллінців та їхня неперевершена кухарка Оксана, що освоїли виробництво для бійців в окопах домашніх тушонок(мясних і рибних), каш з мясом і паштетів.

 Спілка ветеранів АТО з Іллінців

Іллінецька тушонка

Інгрет Костенко. «Космічна» вінничанка стала срібним  суперфіналістом  вокального шоу «Голос країни».

Валерій Сіверчук. Власник нововідкритої  на день всіх закоханих патріотичної кавярні «Чорна кішка — білий кіт».  Кава й кулінарія – на всі смаки, а музика – лише українська. А ще - організатор безкоштовного кінотеатру під відкритим небом в центрі міста.

 Валерій Сіверчук

В Україні є дві головні літературні премії – премія  ім. Конрада  і “Книга року” від BBC. І обидві ці премії цьогоріч отримала  письменниця  Катерина Калитко  за книгу  “Земля загублених або маленькі страшні казки”.  

 Катерина Калитко

Меценат і філантроп Сергій Капуста, якому завдячує своєю появою  пaм’ятник отаману військ Української народної республіки (УНР) Симону Петлюрі.

 Сергій Капуста

Мар’яна Процайло, дівчина в інвалідному візку першою в країні стала касиром в супермаркеті й ламає  суспільні стереотипи щодо затребуваності людей з особливими потребами

Мар’яна Процайло

Руслан Бойчук та Олексій Маліновський. Вінницькі ковалі вдруге стали переможцями міжнародного ковальського фестивалю «Металеве серце України».  Цього разу глядацькі симпатії  виборола їх скульптура  «Автоматон». Не  Десептикон чи Автобот, але теж вражаюче.

 Автоматон

Непосидючий Володимир Козюк раз  за разом підтверджував у 2017 році своє звання дійсно народного  художника. Презентував ще один унікальний  фотоальбом -  «Всі ми діти твої, Україно»,  моделями якого стали  вінничани  у вишивaнкaх,  встановив новий рекорд в живому ефірі,  намалювавши за 5 хвилин пейзаж в програмі  «Сніданок з 1+1», ініціював Національний  благодійний  проект  «Краса заради добра».  Організував  Перший  Всеукраїнський  мистецький   пленер, учасники якого малювали на картинах Вінницю, а також  благодійний  аукціон  на підтримку 12-річної Олі Зеленої для лікування за кордоном. Заради порятунку її життя відомі вінничани виставили на продаж написані власноруч картини - фотограф Костянтин Ревуцький, боксер Сергій Богачук, бізнесмен Сергій Капуста, художник Олександр Никитюк і сам Козюк. 

 Володимир Козюк

Лариса Білозір, депутат обласної ради, директор з розвитку  «Соціального  центру МХП» – переможець регіонального і національного  конкурсу «Благодійна Україна» в номінації "Благодійність в соціальній сфері". 

 Лариса Білозір

Шоумен Євген Майданик. Незмінний організатор і ведучий  «Міс Вінниця» та “ВІННИЦіЯнського кінофестивалю”.

 Наталя Глущук та Ігор Мудрик – переможці ультрамарафону «Sri Chinmoy Marathon» у Нью-Йорку.

Микола Кучер. Народний депутат по 17 округу другий рік поспіль очолив рейтинг  найвідповідальніших депутатів України  за даними  сайту  «Слово і Діло». Серед іншого, він став ініціатором  проекту «Нашої Ряби» по грантовій підтримці сільських підприємців,  за підтримки народного депутата став можливим і перший на на Вінниччині Всеукраїнський фестиваль козацької традиційної культури «Батозька битва», і в значній мірі  OPERAFEST TULCHYN.

Дмитро Мира, директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» та ініціатор цілої низки креативних проектів. Зокрема,  фестивалю кінорімейків «Шведінг» та проекту ОгоРодина, в рамках якого  був встановлений національний рекорд України зі створення найбільшої картини з насіння.  Сьогодні вона прикрашає  сесійну залу Вінницької міськради.

Учасниці конкурсу «Міс Вінниця 2017».  Красуні підготували своїми руками картини,  ляльки-обереги та інші  сувеніри для  блaгодійного aукціону в  підтримку солдатів АТО «Краса допоможе – Україна переможе!». Для лотереї на аукціоні свої лоти підготували і мер  Сергій Моргунов, секретар міської ради Павло Яблонський, співак Віктор Бронюк, художник Володимир Козюка та минулорічна  «Міс Вінниця» Дар’я Поліщук.

 Учасниці конкурсу «Міс Вінниця 2017»

Дизайнер Андрій Янченко,  автор нового панно  біля  входу до Центрального парку із стилізованим міським пейзажем.

ВІННИЧАНИ  - 2017 які робили світ кращим, добрішим і яскравішим* 

Сергій Моргунов. Вінницький міський голова  засівав майбутнє і пожинав плоди уже зробленого. Нагадаємо, що  Вінниця вже втретє  очолила  рейтинг найкомфортніших міст України за результатами  всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилось соціологічною групою "Рейтинг". Також міському голові плюсик за результатами  моніторингу  рівня впровадження інструментів електронного урядування в органах місцевого самоврядування найбільших міст України.  Вінниця стала першою за рівнем впровадження систем електронного документообігу в діяльності міських рад, другою - за рівнем інформаційної наповненості офіційних Інтернет-ресурсів міських рад, за ступенем впровадження інструментів електронної партисипації, а також за рівнем організації сервісної діяльності ОМС. Наразі міський голова Вінниці очолює і рейтинг  мерів-інноваторів-2017 на сайті  «Української правди», де ще триває голосування.

Вінниця стала і першим містом України у спільному проекті з Ощадбанком  по підтримці розвитку малого та середнього бізнесу в рамках програми «Будуй своє», яка дає можливість підприємцям отримувати компенсацію частини кредиту на етапі започаткування бізнесу. Після підписання меморандуму з  «Українською пивною компанією» у Вінниці заклали новий індустріальний парк, де UBC  створить до трьох тисяч нових робочих місць  і вже почала пошук фахівців серед студентів місцевих вишів. Вже запрацював новий  завод «Електричні системи», де иготовляють електроджгути для  “мерседесів». Приглядаються до міста і японці, а Моргунов  показав на прикладі заасфальтованого за ніч Староміського мосту, що вінничани теж вміють працювати «по-японськи».

Також Сергій Моргунов домовився з Цюріхом про поставку до Вінниці нової партії швейцарських трамваїв, вже сучаснішої модифікації, що дозволить зменшити витрати на виготовлення власних «ВінВаїв».  А ще, попри закиди про непублічність, міського голову бачили на вулицях та дворах, і навіть вночі, але – коли цього цього дійсно вимагала ситуація. Як от снігопад 7 лютого, коли  у Вінниці випала півмісячна норма опадів

 Сергій Моргунов

Сергій Моргунов

Микола Форманюк. Заступник міського голови був головним переговорником  з громадою на полі біля Сабарова,  де  створено  нове міське кладовище й де була найгарячіша точка року.

 Колінз Нгаха,  капітан футбольного клубу «Нива-В», який  нарешті отримав громадянство України.

  Колінз Нгаха

Одинадцятикласник Роман Бешар та девятикласник  Володимир Слободянюк  з Бершаді, які затримали  злодія. Хлопців після навчання вже розраховують побачити серед майбутніх поліцейських Вінниччини.

 Одинадцятикласник Роман Бешар та девятикласник  Володимир Слободянюк

Ольга Бабушина,   керівниця  хору ім. Леонтовича  та ініціатор масового виконання різними хорами під відкритим небом “Щедрика”.

Тетяна Новікова («лікарка Ксю»). Легендарну лікарку, яка поїхала рятувати бійців на передовій будучи вагітною, нарешті знайшла Зірка  Народного Героя.

 Тетяна Новікова («лікарка Ксю»)

Андрій Грачов. «Кіборг» і лідер учасників АТО з Вінниці став ініціатором першої в країні муніципальної програми працевлаштування учасників АТО.

Андрій Грачов  

14-річна вінничанка Єлизавета Лапіна, яка стала  володаркою титулу «Юна Міні Міс Україна 2017»

Сергій Богачук.  Вінницький боксер, який раніше виступав за команду «Українські отамани», здобув третю підряд перемогу нокаутом на американському профі-ринзі, побивши в третьому раунді кубинця Педросо. В перших двох поєдинках Богачук, якого вже називають Мексиканцем за безкомпромісну манеру ведення бою, нокаутував суперників у другому та першому раундах.

 Сергій Богачук

Ірина Борзова. Ініціатор та  організатор  благодійного конкурсу “Жінка Вінниччини” і чергового  фестивалю «Вінничани мають таланти»  на День міста. Також відомий хореограф здійснила мрію про танці колясочниць реабілітаційного центру інвалідів «Гармонія». І - в центрі тепер працює  новий гурток – «Танці на колесах», де дівчата виконують навіть ламбаду на  візках. 

 Ірина Борзова

 

Денис Котов і Андрій Вербецький («Чорний комітет» та «Народна воля»). Організатори безкомпромісних рейдів молоді по боротьбі з  ігровими  салонами.

 Денис Котов і Андрій Вербецький

Сергій Чумак. Відомий вінницький унсовець та «останній правосєк» був обраний новим головою націоналістичної партії  УНА-УНСО.

 Валерій Шалига. Для кінорежисера-вінничанина Вінниця залишається особливою локацією. Влітку він знімав у нашому місті фільм  із робочою назвою «Замах на Петлюру», а восени розпочав з Вінниці прем’єрний показ фільму про АТО  «Тримай біля серця». Який знімався, зрозуміло, теж у Вінниці, але в 2016 році.

Роман Головащенко. Вінницький боксер нокаутував німця Курзаву і здобув пояс Інтерконтинентального чемпіона за версією IBO.

 Тетяна Вальчук. Ця неймовірна жінка  вже більше трьох років  в'яже шапки для наших бійців, вкладаючи у них свої  душу і любов до захисників Вітчизни.

  Тетяна Вальчук

Тетяна Яковенко. Відома поетеса видала  книгу "Осанна Господу, Осанна", унікальні свого роду  "Переспіви Святого Письма" у  віршованій формі

 Владислав  Качур. Вчитель англійської та німецької мови  школи-гімназії №6  увійшов до п’ятірки найкращих українських вчителів за версією премії Global Teacher Prize, відомої як  "Нобелівська" премія для вчителів. Не перший, так, поступився кращому вчителю фізики світу-2004, але у нього ще все попереду.

 Владислав  Качур

Учасниці ГО «Гармонія» і хореограф Ірина Борзова, які до Міжнародного дня танцю підготували фантастичний танець на інвалідних візках, показавши, що немає нічого неможливого. Також  компанія Google за  допомоги «Гармонії створили  туристичну карту Вінниччини з визначними місцями, які  доступні для людей з порушеннями зору.

 Учасниці ГО «Гармонія» і хореограф Ірина Борзова

Волонтер Володимир Чумак. Організатор безкоштовної СТО, де ветерани АТО  ремонтують і відновлюють автомобілі для передової.

Ірина Селезньова. Ініціатор та організатор встановлення у місті та області зарядних станцій для електромобілів за власний кошт.

Гоша Архіповський і Євген Савінов.  Герої фантастичної  історії  про справжню дружбу і збуття мрій,  як  товариш виніс свого друга, хворого  ДЦП,  на найвищу гору України Говерлу.

Леся Найчук, координатор проекту «Екологічне місто» - спільної акції БФ «Подільська громада» та ТОВ «Dekoplant» по висадці троянд і дерев у місті. 

 Пам"ятатимемо ми і героїв вінницького Небесного батальону –  42-річного Анатолія Фарісея,  бувшого айдарівця  49-річного Олександра Царенка, який помер вже вдома після операції,   23-річного морпіха В'ячеслава Чернецького з Мурафи, полеглого в  бою біля Водяного,  Руслана  Бондаря з Крижополя, який загинув від кулі снайпера біля смт.Новотроїцьке,  ямпільчанина Олександра Перепелицю, якого два роки вважали безвісти зниклим і лише нещодавно  ідентифікували по ДНК в  братській могилі на Донбасі,  Сергія Яремчука з Калинівки, прапорщика Максима  Керничного із Жмеринки,  вінничан  Олексiя Тимощука і  Павла Корнелюка, Олександра Штейка з Барського району,  29-річного  Михайла Лисака з Гнівані, гайсинчанина Анатолія Твердолу і 31-річного Ярослава Бондара з Літина.

ВІННИЧАНИ  - 2017 які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

ВІННИЧАНИ  - 2017 які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Спочивайте з миром. Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки.

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 13715
Поширень: 0