Сьогодні, 18 січня, у вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» відбулася конференція – «Розвиток молодіжних громад: підсумки та дороговкази». Зокрема йшлося і про подальший розвиток самого «Квадрату».

Молодіжний центр «Квадрат» розташований у підвальному приміщенні на вул. Театральна, 15. Раніше приміщення використовували як склад одна із благодійних організацій. У травні 2017 року координаторка молодіжного центру Світлана Ярова влаштувала генеральне прибирання. Вивезли кілька вантажівок сміття. А також визначилися із назвою майбутнього центру.

«Взаємодія влади і громади є дуже важлива для розвитку нашого центру. Ми назвали його «Квадрат», тому тут є чотири сторони – влада, бізнес, молодь і громада», - так розпочала свою презентацію про роботу центру Світлана Ярова.

У Вінниці обговорили питання розвитку молодіжних центрів

Хоч приміщення ще не зовсім готове для проведення заходів, але їх тут уже проводять. Під час свого виступу Світлана Ярова показала у презентації, як приміщення має виглядати після завершення усіх робіт – це буде сучасний, стильний центр для молоді.

«Молодь у нас креативна, і саме початок такої конференції показує, що молодь не хоче чекати, а хоче впроваджувати свої ідеї у життя. Приємно, що молодь не стоїть на місці, а своїми руками створює центр. Уже виграли проект «Бюджет громадських ініціатив», щодо часткового залучення ресурсів для реконструкції цього об’єкту. Найближчим часом це буде профінансовано. Молодь розвиватиме нашу рідну Вінниччину, - сказала заступник міського голови Галина Якубович.

У Вінниці обговорили питання розвитку молодіжних центрів

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій переконаний, що це буде найкращий молодіжний центр в Україні. «Я пам’ятаю, як зароджувалася ця ідея створення молодіжного центру «Квадрат». Ще немає облаштованого приміщення, але організатори уже своїми руками зробили чимало. На сьогоднішній день фактично завершена проектно-кошторисна документація, найближчим часом очікуємо рішення державного фонду Регіонального розвитку і я сподіваюсь, що Уряд нам допоможе. Я переконаний, що це буде найкращий молодіжний центр в Україні», - зазначив під час конференції голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

У Вінниці обговорили питання розвитку молодіжних центрів

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема висловив свої сподівання, що в майбутньому цей центр стане міжрегіональним. «Коли ми вперше прийшли подивитися на приміщення, в якому планувалося створення молодіжного центру, ми ледве зайшли сюди. Сьогодні, я приємно вражений тим результатом, якого вдалося досягти активній молоді. Звичайно, ще є багато потреб, і доведеться прикласти чимало зусиль. Нам усім разом потрібно зробити так, щоб це був сучасний європейський молодіжний центр. У Вінниці є взаємодія влади і громадськості. Є громадські ініціативи і є підтримка з боку влади», - відзначив заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Представники міської, обласної влади та Міністерства молоді спорту України, отримали подяки від молодіжного центру «Квадрат» за сприяння у розвитку центру.



Переглядів: 2123
Поширень: 0