Враховуючи появу повідомлень на деяких інформаційних ресурсах з приводу того, що у Вінниці начебто знесено пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності.

Бронзовий пам’ятник Великому Кобзарю, який був встановлений в центральній частині Вінниці на площі, яка носить ім’я Тараса Шевченка, до 200-річчя з Дня народження великого українця у 2014 році, знаходиться на місці. Нагадаємо, автором цієї скульптурної композиції є лауреат державної премії ім. Т. Шевченка Анатолій Гайдамака, творчий задум якого втілив відомий львівський скульптор Володимир Цісарик.

Гіпсове погруддя Т. Шевченка, яке було тимчасово встановлене на тоді іще площі Театральній, а з лютого 2014-го – площі Майдан Героїв Небесної Сотні, передано його власником, депутатом міської ради Володимиром Базелюком, в музей Революції Гідності та АТО, що у вінницькій загальноосвітній школі №22.

Stop Fake – спростування неправдивої інформації щодо знесення пам’ятника Тарасу Шевченку у Вінниці

Наразі на Майдані Героїв Небесної Сотні у Вінниці розпочались роботи по встановленню пам’ятника загиблим героям Революції Гідності, який носитиме назву «Дерево свободи». Відкриття буде приурочене до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.



Переглядів: 4899
Поширень: 0