Сьогодні представники Південного округу ознайомилися зі схемою створення госпітального округу. Учасники наради розглянули питання, пов’язані з функціональними спроможностями госпітальних округів, а також подальші дії після прийняття закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк оголосив дати, коли представники районів повинні будуть відзвітувати про свою роботу:

«Перший часовий дедлайн буде 1 квітня 2018. Саме цього дня розпочнеться процес укладання декларацій пацієнта із сімейним лікарем. Триватиме він до 1 січня 2019 року. Той, хто не укладе декларації, не зможе отримати допомогу на первинному рівні за кошти Національної служби здоров’я. Другий — до 1 червня 2018 року, коли всі медичні заклади первинного рівня повинні стати некомерційними комунальними підприємствами для того, щоб отримати фінансування».

Як та в які терміни реорганізовуватимуть лікувальні заклади

Директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович наголосила, що Південний округ є найменшим й керівникам буде легше радитися щодо створення якісного медичного обслуговування. Також вона порадила обирати до госпітальної ради тих, людей, які на практиці знають основи організації охорони здоров’я.

Учасники наради дізналися як ефективно провести реорганізацію лікувальних закладів та в які терміни повинна завершитись ця робота.



Переглядів: 2228
Поширень: 0