Неподалік від села Людавка Жмеринського району з'явилося, судячи з усього, стихійне звалище сміття. Ймовірно воно «виросло» недавно. Вивозять туди відходи вантажним транспортом.

Відзначимо, звалище знаходиться недалеко від території, на якій зводиться сміттєсортувальний комплекс. Комунальні підприємства Вінниці відношення до неї не мають.

Як повідомив "Реалу" заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник, такий факт встановлено, а це офіційно заборонено. «Відповідно до закону «Про відходи», з 2018 року заборонено складування відходів без переробки», - уточнив заступник губернатора.

Відзначимо, в січні жителі Людавки та сусідніх сіл протестували перед облдержадміністрацією проти спорудження сміттєсортувального комплексу на території лісового масиву, що належить Вінницькій міськраді. Звалище, стихійне чи ні, знаходиться на сусідній ділянці.

Біля Вінниці з'явилось незаконне звалище сміття - влада шукає провокаторів

Як стало відомо з неофіційних джерел, влада зараз з'ясовує, хто саме звозить туди відходи. Поки створюється враження, що хтось - в Жмеринському або сусідньому районі - під шумок будівництва вирішив перетворити лісовий масив в смітник. Або таким чином хтось намагається кинути тінь на міську владу Вінниці.



Переглядів: 3516
Поширень: 0