Водойма буде очищена від мулових насосів. Рівень води також залишиться без змін і буде зумовлений рівнем води у Південному Бузі. Наразі закінчуються роботи із корчування чагарників та дрібнолісся вздовж берегів, вивезення пнів та сміття.

Надалі планується розчистка русла від намулу, який подаватиметься на карти намиву вздовж берега на ширину 20 метрів. Відстояний намул розгортатиметься, береги будуть сплановані з влаштуванням захисних валів і засіються багаторічними травами. Захисні вали захищатимуть флору та фауну річки від забруднення мінеральними та органічними добривами, які змиваються з полів та прибережних земельних ділянок дощовими стоками.

У смт Стрижавка продовжуються роботи по очищенню річки Десна

У смт Стрижавка продовжуються роботи по очищенню річки Десна

Проектом передбачено розбирання бутобетонних устоїв, підрізання насипу старого під’їзду та спорудження підпірної стінки. Круті повороти русла будуть закріплені з метою попередження розмивання. Додатково на даній ділянці буде очищений рукав на довжині 60 метрів від місця звуження русла до русла, що очищається. Це  покращить водообмін та зменшить цвітіння води в староріччі.

У смт Стрижавка продовжуються роботи по очищенню річки Десна

Загалом, розчистка русла та берегоукріплення будуть проведені на ділянці від гирла до шляхопроводу Вінниця-Калинівка в межах смт Стрижавка. Загальна довжина очистки становить 900 метрів.



Переглядів: 4037
Поширень: 0