Сьогодні, під час чергової сесії міської ради, депутати ухвалили рішення про початок реорганізації комунальних закладів «Центр первинної медико-санітарної допомоги» №1,2,3,4,5. Серед іншого депутати проголосували за передачу субвенцій громадам села Агрономічного та селища Десни, звіт про результати виконання Програми реставрації об’єктів культурної спадщини на території м. Вінниці на 2014-2017 роки тощо.

Під час сесії депутати міської ради проголосували за передачу у 2018 році з міського бюджету Вінниці субвенцій на соціально-економічний розвиток ближнім населеним пунктам. А саме – селищному бюджету селища Десна та сільському бюджету села Агрономічне. Загальна сума – трохи більше мільйона гривень. Депутати також затвердили проект угоди між Вінницькою міською радою та Деснянською селищною радою про передачу субвенції на поточний ремонт доріг по 12 вулицях. До них увійшли вулиці Молодіжна, Польова, Стрижавська, Привітна, Садова, Ветеранів, Затишна, Слов’янська, Вінницька, Незалежності, Гагаріна та частина вулиці Князя Володимира. Роботи будуть виконуватись на умовах співфінансування з селищного бюджету та коштів вуличного комітету селища.

Ухвалено і відповідну угоду між Вінницькою міською радою та Агрономічною сільською радою про передачу субвенції на потреби реконструкції огорожі кладовища в селі Агрономічне. Йшлось й про дозвіл Агрономічній сільській раді на використання у 2018 році коштів субвенції, наданої з міського бюджету Вінниці в 2017-му на реконструкцію дитячого садка «Сонечко» в с. Агрономічне.

Також депутати ухвалили рішення про початок реорганізації комунальних закладів «Центри первинної медико-санітарної допомоги» №1,2,3,4,5 шляхом перетворення в комунальні некомерційні підприємства «Центри первинної медико-санітарної допомоги №1,2,3,4,5 міста Вінниці». Реорганізація ЦПМСД із комунальних закладів в комунальні некомерційні підприємства – одна з вимог медичної реформи, адже лише в статусі комунальних неприбуткових підприємств заклади зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.

Згідно з новою фінансовою моделлю реформи буде реалізований принцип «кошти ходять за пацієнтом», і з 1 липня медичні підприємства первинної ланки фінансуватимуться Національною службою здоров’я, відповідно укладених декларацій між громадянами та сімейними лікарями. Це є першим етапом реформування фінансування галузі.

Серед інших питань, які розглядались на сесії, був звіт про результати виконання Програми реставрації об’єктів культурної спадщини на території м. Вінниці на 2014-2017 роки. За минулий рік були проведені ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк», що по вулиці Пушкіна, 11 (реконструкція першого поверху, де розташований NGO-hub). А у будівлі-пам’ятці архітектури по вулиці Грушевського,17 відремонтовано покрівлю.

Також у рамках програми торік виконано проектування ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури місцевого значення «Прибутковий будинок з магазином» по вул. Соборній, 95, що на перехресті з вулицею Хлібна. Проектні роботи виконані й по пам’ятці історії національного значення «Садиба письменника і громадського діяча М.М. Коцюбинського в м. Вінниці по вул. Івана Бевза,15».



Переглядів: 1671
Поширень: 0