26 лютого, у Вінницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD» з Європою, відбувся «День відкритих дверей» - зустріч із партнерами, громадськістю, представниками влади області з питань децентралізації та перспектив реформи місцевого самоврядування на Вінниччині.

Присутнім на заході було презентовано огляд досягнень з просування реформи місцевого самоврядування в ОТГ Вінницької області. Зокрема, директор Вінницького ЦРМС Олег Левченко та експерти Центру окреслили пріоритети у напрямку реформи з децентралізації, зупинились на здобутках об'єднаних громад на Вінниччині та перспективах їх розвитку.

У Вінницькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся «День відкритих дверей»

Так, у вступному слові Олег Левченко наголосив: «Сьогодні ми зібрали тих, кому небайдужа тема децентралізації, кому цікаве партнерство для подальшої роботи і розвитку даного напрямку. Ключовим сьогодні є те, що в країні створені сприятливі умови і надані нові можливості як для громад, так і для громадських організацій, інших структур, які опікуються процесами децентралізації. Наше завдання сьогодні – створити таке середовище, яке було б конкурентне до інших територій (не тільки до українських, а й до молдовських, польських тощо). Тобто, ми конкуруємо за ресурси глобально, адже інвестиції приходять туди, де створені відповідні умови для інвестування». Директор Вінницького ЦРМС також підкреслив, що процес децентралізації є незворотнім і веде країну до успіху.

У Вінницькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся «День відкритих дверей»

У свою чергу, начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації Михайло Затула зазначив: «З 2015 року, відколи Верховною Радою був прийнятий Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад», обласна державна адміністрація спільно із Центром розвитку місцевого самоврядування, регіональним відділенням Асоціації міст України працювала над створенням Перспективного плану формування територій громад Вінницької області. На даний час в області вже об’єдналися і функціонують 34 ОТГ, а в останню неділю квітня призначено вибори ще в одній – Тростянецькій об’єднаній територіальній громаді. Ми співпрацюємо із громадськими організаціями, з ініціативними групами на місцях. Готові залучати фахівців профільних департаментів обласної державної адміністрації для виїзду в райони і проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи. Процес об’єднання не зупинити, він триває»,- підкреслив посадовець.

У Вінницькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся «День відкритих дверей»

В ході зустрічі відбулись відеоконференції з представниками Програми « U-LEAD з Європою», а також з Житомирським та Хмельницьким центрами місцевого самоврядування.

У День відкритих дверей Вінницький ЦРМС запропонував для гостей відеоогляди успішних практик громад Вінниччини та України, розповіді про досвід на шляху реформ від голів ОТГ, презентації, дискусії та вільне спілкування на тему реформи місцевого самоврядування в Україні.



Переглядів: 2995
Поширень: 0