Сьогодні, першого березня, цілий ранок у Вінниці йшов сніг. О 5:30 на дороги виїхала прибиральна техніка. Дванадцять одиниць техніки посипали дороги протиожеледними засобами, 17 тракторів прибирали тротуари та зупинки громадського транспорту. Прибудинкову територію розчищали від снігу 480 двірників. Громадський транспорт рухається у звичному режимі. Втім, такі погодні умови вимагають підвищеної уваги з боку і водіїв, і пішоходів.

За інформацією Вінницького обласного гідрометцентру в четвер у місті періодично сніжитиме протягом всього дня, також очікується посилення вітру.

«Вінницю зачепив Південний циклон, який прийшов до нас через Чорне море і рухається на схід. Сніг йтиме цілий день з перервами. Вітер буде посилюватися до 15-20 м/с. Наразі вітер 12 м/с», - повідомив директор Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов.

За словами директора КП «Вінницьке шляхове управління» Володимира Чорновола з раннього ранку магістральні вулиці посипались протиожеледними засобами і розчищались тротуари та зупинки громадського транспорту.

«Магістральні вулиці посипали протиожеледними засобами п’ять тракторів «FORD», п’ять автомобілів марки МАЗ «Желет», один «ЗІЛ 130» та один трактор «Cit Cat». Для очистки тротуарів та зупинок громадського транспорту було задіяно 17 одиниць техніки. Серед яких трактори «Беларус», міні-навантажувачі «Авант» та інші», - розповів Володимир Чорновол.

У Вінницькій транспортній компанії повідомили, що міський транспорт рухається згідно з графіком. На маршрути рухомий склад вийшов вчасно.

Комунальні служби звертають увагу водіїв на те, що автомобілі, які залишені на дорозі вздовж тротуарів, - ускладнюють роботу прибиральної техніки, а подекуди взагалі її унеможливлюють. Тому звертаються з проханням до всіх автомобілістів – не залишати на ніч автівки вздовж узбіч.

Також за таких погодних умов варто бути особливо уважними пішоходам, які переходять дороги, оскільки гальмівний шлях автомобіля значно довший.



Переглядів: 2140
Поширень: 0