2 березня 2018 року фінансовий директор і співзасновник вінницької групи компаній KNESS Іван Векірчик та Директор Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Шевкі Аджунер підписали кредитну угоду між KNESS GROUP та ЄБРР на будівництво трьох фотогальванічних станцій сумарною потужністю 33,9 МВт пік. 

ЄБРР та Фонд чистих технологій (CTF) надали KNESS Group кредит на суму до 25,9 млн євро в рамках програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF).

Фотогальванічні станції (ФЕС) будуть побудовані у Вінницькій області, а саме у Іллінецькому (10,87 МВт), Тульчинському (11,42 МВт) та Погребищенському (11,6 МВт) районах. Сумарно вони генеруватимуть близько 38 тисяч МВт•год електроенергії щороку, скорочуючи на 37, 505 тонн/рік викиди СО2 в атмосферу.

Впродовж періоду будівництва будуть створені близько 350 робочих місць. Завершити будівництво ФЕС планується до кінця 2018 року.

Реалізація цього проекту - вагомий внесок у забезпечення енергетичної безпеки України та зниження залежності від імпорту енергоресурсів.

Серед проектів, що ми реалізували в Україні, є особливі, які займають окреме місце в наших серцях та мають велике значення для нашої місії. Зокрема цей проект є частиною зусиль, спрямованих на забезпечення економічної та енергетичної безпеки України завдяки сталій енергетиці. Оцінюючи досвід KNESS GROUP в будівництві енергогенеруючих потужностей, я переконаний, що цей проект буде успішно реалізований.” - Шевкі Аджунер, Директор ЄБРР в Україні.

ЄБРР надав фінансування групі компаній KNESS на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області

Визнання українських компаній авторитетною фінансовою інституцією, якою є ЄБРР, - це вагомий показник для міжнародної спільноти, що в Україні можна працювати та втілювати масштабні проекти.
Робота з ЄБРР підкреслює як рівень компанії, так і її репутацію. Це дуже важливо для країни в цілому. Адже це доказ надійності для закордонних інвесторів, які до цього моменту боялися заходити в Україну.” - Іван Векірчик, фінансовий директор KNESS GROUP.

Надважливо залучати кредити безпосередньо в промисловість. В результаті таких проектів з’являється новий український продукт, який потім працює на теренах країни та створює додану вартість, що залишається в Україні. У даному випадку це реальний внесок у формування енергенезалежності країни, появу нових робочих місць, збільшення ВВП і становлення фундаменту потужної економіки України” - Юрій Таранюк, заступник директора KNESS GROUP.

Будівництво фотогальванічних станцій за підтримки ЄБРР закріплює за Вінниччиною статус лідера із виробництва сонячної електроенергії та є підтвердженням інвестиційної привабливості області.

Для інформації

KNESS GROUP - українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проекти традиційної і відновлюваної енергетики. До складу KNESS GROUP входять:

  • ТОВ “Подільський Енергоконсалтинг” - генпідряд з проектування та будівництва об’єктів відновлюваної енергетики та розподільчих мереж.
  • ТОВ “ПЕК Енерго” - виробництво українського обладнання для відновлюваної енергетики.
  • ТОВ “ПЕК Сервіс” - сервісне оперативне та експлуатаційне обслуговування сонячних електростанцій та високовольтних підстанцій.
  • ТОВ “KNESS Construction” - ЕРС-контрактор: проектування та будівництво сонячних електростанцій
  • ТОВ “KNESS R&D Center” - інноваційні та технологічні розробки у сфері відновлюваної енергетики.

На сьогодні KNESS GROUP реалізовано 85 проектів в традиційній та відновлюваній енергетиці; побудовано 27 ФЕС у шести областях України, загальною піковою потужністю понад 197 МВт; виготовлено 143 МВт обладнання для 19 ФЕС.

Окрім основної діяльності у сфері енергопослуг, KNESS GROUP вкладає значні ресурси в освітні проекти та співпрацює з технічними університетами. При співпраці з Вінницьким національним технічним університетом (ВНТУ) створений факультатив прикладної електроенергетики з фондом преміальних стипендій для найсумлінніших студентів.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні у 1993 р. Банк узяв на себе сукупні зобов’язання щодо надання майже €12,1 млрд. в рамках близько 400 проектів.



Переглядів: 4757
Поширень: 0