Сьогодні, в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області, відбувся семінар «Підвищення інвестиційної привабливості територій ОТГ», який організовано Вінницьким Центром розвитку місцевого самоврядування.

До участі у семінарі долучились директор Вінницького ЦРМС Олег Левченко, представники UkraineInvest в Центальній Україні Віталій Мазур та Стас Базалєєв, фахівець Вінницького Центру Інновацій Валерій Тудвасєв, радник з регіонального розвитку, представник Вінницького ЦРМС Юрій Войціцький та директор Вінницької Агенції Регіонального Розвитку Наталя Гижко.

Вітаючи учасників семінару Олег Левченко зазначив: «Інвестиційна діяльність органів місцевого самоврядування є одним з пріоритетних чинників, які сприяють створенню нових середніх і великих підприємств».

В ході семінару присутні мали змогу ознайомитись із рядом важливих і цікавих питань. Зокрема, широко розкрито питання інвестиційного потенціалу міських та сільських територій Вінницького регіону, а також можливості, які надає співпраця органів місцевого самоврядування ОТГ з представництвом UkraineInvest в Центальній Україні у сфері покращення інвестиційних можливостей.

У Вінниці обговорили питання інвестиційної привабливості об'єднаних територіальних громад

В свою чергу, Валерій Тудвасєв широко розкрив питання створення інвестиційного продукту та супроводу існуючих і потенційних інвесторів. Окрім того, фахівець продемонстрував слухачам механізм створення індустріальних парків і їх переваги.

У Вінниці обговорили питання інвестиційної привабливості об'єднаних територіальних громад

Про залучення інвесторів до розвитку сільських територій Вінниччини розповіла Наталя Гижко, зокрема зазначивши: «Основним пріоритетним напрямком діяльності Агенцій регіонального розвитку є залучення інвестицій, розвиток малого і середнього бізнесу, реалізація та допомога у написанні проектів регіонального розвитку, адже існуюча інфраструктура на більшості територій потребує серйозних капіталовкладень. Одним з напрямків діяльності Агенції є стратегічна підготовка громад до поступового залучення ресурсів та здійснення комплексу необхідних заходів, які спрямовані на вирішення тих чи інших проблем».

Також, в ході семінару розглянуто і приклади вирішення земельних питань при підготовці інвестиційних об’єктів, а також просторове планування, як важливий елемент підвищення інвестиційної привабливості.

У Вінниці обговорили питання інвестиційної привабливості об'єднаних територіальних громад



Переглядів: 1948
Поширень: 0