Як ефективно допомогти людям, які піддаються домашньому насиллю, – про це йшлось під час круглого столу, який нещодавно відбувся у Вінниці. Його темою було «Актуальні проблеми реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» було ухвалено у грудні 2017 року. Він наділяє новими повноваженнями людей, які працюють у цій сфері, тому було важливим обговорити співпрацю різних структур у напрямку протидії домашньому насильству з урахуванням нововведень.

Найефективнішою новацією цього закону є можливість винесення працівниками поліції термінових заборонних приписів стосовно кривдників, які поводяться агресивно та яким поліція може заборонити перебувати у сім’ї терміном до 10 діб. А також можливість винесення судом обмежувальних приписів відносно кривдників, яким можна заборонити спілкуватися, телефонувати, проживати з сім’єю тощо.

У Вінниці обговорили нововведення законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Під час обговорення питання за круглим столом йшлося про повноважень поліції, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських утворень у діяльності по запобіганню домашньому насильству та ефективні шляхи протидії такому ганебному явищу як насильство у сім’ї.

У Вінниці обговорили нововведення законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Захід відбувся за ініціативи служби у справах дітей Вінницької міської ради та Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У зустрічі взяли участь представники Вінницького відділу поліції ГУНП України у Вінницькій області, департаментів освіти, охорони здоров’я та соціальної політики міської ради. А також – фахівці Вінницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, Вінницького міжрайонного відділу з питань пробації, громадських організацій.



Переглядів: 1949
Поширень: 0