В Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області відбувся круглий стіл про результати пілотного проекту з впровадження навчальної програми для поліцейських з покращення рівня спілкування та роботи із особами з інвалідністю. Захід відбувся за участі представників ГО «Паросток», Управління захисту прав людини в поліцейській діяльності, представників тренінгових центрів поліції Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

За словами керівника ГО «Паросток» Ірини Саранчі, метою проекту, який півроку тому розпочався у трьох областях України, було розв’язання проблеми доступності правоохоронних послуг для людей з інвалідністю шляхом формування відповідних фахових та комунікативних компетентностей у поліцейських, їх толерантного ставлення до потреб людей з інвалідністю.

Відбувся круглий стіл про результати пілотного проекту щодо покращення рівня спілкування поліцейських з особами з інвалідністю.

За час впровадження пілотного проекту розроблено та апробовано методику навчання працівників поліції за відповідною навчальною програмою, підготовлено 27 тренерів із числа викладачів тренінгових центрів поліції трьох регіонів задля впровадження у навчальний процес розробленої програми.

Відбувся круглий стіл про результати пілотного проекту щодо покращення рівня спілкування поліцейських з особами з інвалідністю.

Створено мобільний додаток-словник жестової мови для поліцейських «Патруль» та довідник для використання у повсякденній службовій діяльності.

За словами керівника тренінгового центру ГУНП у Вінницькій області Сергія Мерзлікіна, на Вінниччині 60 поліцейських успішно пройшли підготовку з жестової мови.

Такий пілотний проект, успішно реалізований в трьох областях, в перспективі планується до запровадження і в решті регіонів України.



Переглядів: 2088
Поширень: 0