21 березня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА відбулась прес-конференція зі спортсменами, які увійшли до збірної України та вибороли призові місця на ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 р. у Пхьончхані (Республіка Корея): двічі срібний призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону та лижних перегонів, призер етапів Кубка світу Олександр Казік та учасниця ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року, яка посіла два четвертих місця з біатлону та шосте місце у спринті, переможниця Кубка світу Ірина Буй. Також у зустрічі взяла участь призерка Кубка світу, кандидат на участь у Паралімпійських іграх 2018 року Рубановська Наталія, яка, на жаль, не змогла представляти Україну на змаганнях за станом здоров’я.

У заході взяли участь: начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський; голова Барської районної державної адміністрації Володимир Саволюк; директор обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитро Лукавий; голова федерації лижного спорту Вінницької області Валерій Погребняк; тренер-викладач Вінницької ОДЮСШ «Інваспорт», перший тренер Олександра Казіка та тренер Ірини Буй Кучерявий Марцін; тренер Олександра Казіка, спортсмен-лідер, який супроводжував спортсмена на дистанціях Паралімпійських ігор Сергій Кучерявий.

Прес-центрі Вінницької ОДА відбулась зустріч з спортсменам-учасниками ХІІ зимових Паралімпійських ігор

Під час прес-конференції спортсмени та тренери поділилися власними враженнями про змагання у Пхьончхані та висловили слова подяки. Зокрема, Казік Олександр зазначив: «Враження були лише позитивні і можна сказати, що все сталося дуже неочікувано. Я б хотів подякувати всім, адже для досягнення результату необхідна спільна участь». Крім цього, переможець підкреслив: «Українська команда вважається однією із провідних, найсильніших. Відчувалося, що до українців ставляться як до сильних спортсменів, все було на найвищому рівні. У свою чергу, студентка магістратури факультету з фізичної культури і спорту Вінницького педагогічного університету Ірина Буй зауважила: «Брати участь у змаганнях такого рівня – велика відповідальність, це не порівняти ні з чемпіонатами світу, ні з етапами Кубка світу, це зовсім інше. Я двічі виборювала четверті місця, до третього місця мені не вистачило лише чотири секунди. Зараз важко усвідомлювати, згадуючи ті події». Також спортсменка розповіла, що учасники змагань підтримують зв’язок з іноземними колегами.

Прес-центрі Вінницької ОДА відбулась зустріч з спортсменам-учасниками ХІІ зимових Паралімпійських ігор

На жаль, призерка Кубка світу Рубановська Наталія цьогоріч не змогла взяти участь у Паралімпійських іграх, але варто підкреслити, що дівчина змогла вибороти 4 бронзові медалі на змаганнях міжнародного та світового рівня і переконана у подальших перемогах.

Прес-центрі Вінницької ОДА відбулась зустріч з спортсменам-учасниками ХІІ зимових Паралімпійських ігор

Тренери переможців також поділилися своїми враженнями та розповіли про підготовчий процес до змагань. Зокрема, Кучерявий Марцін висловив подяку спортсменам: «Вони зробили все. Вклоняюся хлопцям, Ірі. З самого дитинства любив їх, цінував. Я знав, що вони можуть. Казав їм, що ще прийде час, і вони стануть олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу». Також тренер-викладач Вінницької ОДЮСШ «Інваспорт» звернувся до присутніх з проханням надавати можливість дітям з обмеженими можливостями розвиватися та мати повноцінне життя.

Після завершення заходу директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк вручила учасникам змагань та їх тренерам унікальний фотоальбом талановитого подолянина, Народного художника України Володимира Козюка «Хата під стріхою. Останній штрих минулого тисячоліття».



Переглядів: 2209
Поширень: 0