У рамках робочої поїздки на Вінничину Президент Петро Порошенко взяв учать у відкритті реконструйованого відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Головний лікар закладу Василь Панченко ознайомив Главу держави із роботою відділення та поінформував про заходи, які було здійснено під час реконструкції. Президент оглянув реанімаційну залу, палати відділення, ординаторську, маніпуляційний кабінет.

Під час спілкування з персоналом лікарні Президент зазначив, що такі зміни і сьогоднішня зустріч стали можливими саме завдяки децентралізації, завдяки якій кошти перестали направлятися до центру, а стали залишатися на місцях, громади отримали можливості для реалізації важливих для них проектів.

«Що таке децентралізація простою мовою? Береш забираєш гроші у центральної влади і віддаєш громаді. 60 мільярдів було в місцевих бюджетах, коли я був обраний Президентом і 250 мільярдів зараз. А що таке гроші, що таке додаткових 200 мільярдів? Це школи, дитячі садки, це відремонтовані дороги, які роками не ремонтувалися, це освітлення і це точно лікарні», - сказав Петро Порошенко.

Президент відкрив у Вінницькій дитячій обласній лікарні реконструйоване відділення

Президент підкреслив, що розвиток громад і реформи можливі, незважаючи на агресію Росії проти України і необхідність забезпечення нашої армії.

Він зазначив, що на реконструкцію цього реанімаційного відділення було виділено 3 мільйони грн з обласного бюджету, 5 мільйонів - з Державного фонду регіонального розвитку і майже 5 мільйонів з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.

Президент відкрив у Вінницькій дитячій обласній лікарні реконструйоване відділення

«Державний бюджет на сьогоднішній день ставить першим пріоритетом інтереси людини - захистити, надати якісні послуги, навчити, вилікувати і саме цьому присвячена реформа охорони здоров'я, реформа освіти, судової системи, Національної безпеки», - також додав Президент.

Глава держави навів слова посла Канади який під час сьогоднішньої урядової наради з децентралізації передав враження іноземних партнерів України, які дивуються як нашій державі за 4 роки вдалося відновити і перебудувати армію, збільшити обсяги бюджетів розвитку, навести порядок в енергетиці, здійснювати кроки з поліпшення бізнес клімату.

«І ми не зупинимося. Ми будемо далі йти для того, щоб реформувати державу», - сказав Президент.

Водночас, він підкреслив, що попереду ще дуже багато роботи. «Одна з перших моїх турбот - це підвищення рівня життя людей і пріоритетом мають бути лікарі», - наголосив Глава держави.

«Ми маємо рішуче рухатись для того, щоб заробітна плата в Україні поступово, але в дуже короткий термін наближалися до заробітних плат наших сусідніх країн. Це справедливо», - сказав Петро Порошенко.

Президент відкрив у Вінницькій дитячій обласній лікарні реконструйоване відділення

Президент вручив головному лікарю медустанови сертифікат на апарати штучної вентиляції легенів і висловив переконання, що реконструкція лікарні продовжуватиметься.

Головний лікар подякував за увагу і допомогу, яка надається закладу. «Ми дійсно отримуємо останні роки дуже багато коштів. Протягом останніх трьох років - і з Державного фонду регіонального розвитку, і субвенцію соціально-економічного розвитку, і з місцевого бюджету. І це дало нам змогу відремонтувати не тільки це відділення, яке ми сьогодні презентуємо, а й інші відділення. Але сьогоднішнє відділення, яке ми відкриваємо після реконструкції - одне з кращих відділень, яке сьогодні буде працювати і надавати медичну допомогу дітям Вінницької області. Воно оснащене і сучасним обладнанням, і відповідає всім стандартам надання медичної допомоги», - сказав Василь Паненко.

Президент відкрив у Вінницькій дитячій обласній лікарні реконструйоване відділення

Відділення анестезіології та реанімації Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні займає площу 580 м.кв. і розраховане на 9 ліжок. Щорічно у відділенні лікується близько 700 пацієнтів.

У відділенні працює 50 медичних працівників, з них – 16 лікарі.

Президент відкрив у Вінницькій дитячій обласній лікарні реконструйоване відділення

У вересні 2017 року розпочалась реконструкція відділення. На ці потреби усього виділено 12,3 млн.грн., у тому числі кошти Державного фонду регіонального розвитку – 5 млн грн., Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку (капітальні інвестиції) – 4,2 млн грн. та обласного бюджету – 3,1 млн грн.



Переглядів: 7952
Поширень: 0