Сьогодні, у Вінницькій обласній державній адміністрації відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету під головуванням Андрія Павелко та за участю голови облдержадміністрації Валерія Коровія.

Участь в роботі, також, взяли секретар Комітету Володимир Шкварилюк, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, заступник Вінницького міського голови Павло Яблонський, Народні депутати України та керівники структурних підрозділів Вінницької облдержадміністрації.

«Варто наголосити, що сьогоднішнє засідання вперше відбувається на Вінниччині, регіоні, який займає лідируючі позиції із залучення інвестицій для розвитку промисловості та аграрного сектору економіки. Загалом, комітетом вже проведено 27 виїзних засідань у різних регіонах України. Окрему увагу хочу звернути на той факт, що завдяки активному сприянню бюджетного комітету у 2018 році відбулось запровадження державного дорожнього фонду, у тому числі і субвенції місцевим бюджетам на будівництво, ремонт та утримання місцевих доріг. Окрім того, продовжено дію експерименту з фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг», - зазначив Андрій Павелко.

Вперше у Вінниці відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

В ході засідання Валерій Коровій розповів присутнім про актуальні питання соціально-економічного розвитку Вінницького регіону.

«Хочу наголосити, що наш регіон протягом останніх 4 років стабільно нарощував обсяги промислового та сільськогосподарського виробництва завдяки тому, що нам вдалося сформувати прозорий і конкурентний механізм та інвестиційну привабливість регіону. Таким чином індекс приросту капітальних інвестицій склав 40%. Це дає нам можливість впевнено дивитись в завтрашній день. Крім того, Вінницька область є абсолютним лідером по всьому комплексу показників аграрного бізнесу. В минулому році в області змололи 5 млн. тон. зерна, регіон займає лідируючі позиції з виробництва м’яса і молока. Показовим є також зростання обсягу роздрібного товарообороту, де Вінниччина займає лідируючі позиції, що свідчить про стабілізацію споживчих настроїв на споживчому ринку», - зазначив Валерій Коровій.

Вперше у Вінниці відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Окрім того, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський доповів щодо стану виконання місцевих бюджетів Вінницької області, а також розповів про актуальні проблеми та шляхи їх вирішення.

«Бюджетна система Вінницької області налічує в собі обласний бюджет, 27 районних, 6 бюджетів міст обласного значення, 34 бюджети об’єднаних територіальних громад та 575 сільських та селищних бюджетів. Таким чином це є найбільш розгалужена система місцевих бюджетів в Україні. Саме добровільне об’єднання територіальних громад дає можливість максимально сконцентрувати в одному бюджеті максимально фінансові ресурси та спільно розв’язувати всі ті проблеми, які постають перед сільськими територіями», - зазначив Микола Копачевський.

Вперше у Вінниці відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

В свою чергу начальник Служби автомобільних доріг Вінницької області Ігор Корольчук розповів про проблеми та перспективи розвитку у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури Вінниччини.

«Вінницька область є центральним регіоном України. І хоча за площею Вінниччина посідає 11 місце в Україні, за протяжність автошляхів наша область знаходиться на 2 місці після Харківської області, що складає 9,5 тис. км. Через область проходить 2 основні магістралі М12 та М21. Якщо говорити про фінансовий розподіл, то 35% фінансування спрямовується на дороги місцевого значення, 60% на дороги державного значення і 5% на забезпечення безпеки дорожнього руху. Хочу наголосити, що завдяки процесам децентралізації суттєво збільшилось фінансування галузі дорожнього господарства області. Для прикладу, по виконанню робіт у 2017 році, на відновлення доріг міжнародного значення було спрямовано 1,3 млрд. грн.», - зазначив Ігор Корольчук

Вперше у Вінниці відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

По завершенню засідання учасники поспілкувались з представниками місцевих засобів масової інформації та дали відповіді на актуальні питання.

Також, члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та керівники області і міста вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Так, посадовці поклали троянди до пам'ятного знака Небесній сотні та загиблим воїнам АТО, а також до Меморіалу Слави, з метою гідного вшанування мужності учасників подій Революції Гідності у відстоюванні прав людини і європейського майбутнього України.

Вперше у Вінниці відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Враховуючи той факт, що Вінниччина є лідером в Україні із надання адміністративних послуг населенню члени делегації відвідали Центральне відділення Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» , де ознайомились із принципами та напрямами роботи, механізмом обслуговування громадян та переліком послуг, які надаються населенню.



Переглядів: 2700
Поширень: 0