Сьогодні, 20 квітня, у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. М. К. Садовського відбулася церемонія нагородження переможців ХХVІ обласного Фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ».

Цьогоріч до участі ХХVІ обласному у Фестивалі долучилися 115 учасників віком від 7 до 35 років, які є переможцями районних та міських відбіркових конкурсів, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Протягом 12 – 19 квітня глядачі, які відвідали виставку робіт, мали можливість проголосувати за учасника, робота якого сподобалася найбільше. У голосуванні взяли участь 1486 відвідувачів виставки. Кожен з переможців голосування отримав більше, ніж 30 голосів.

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

За результатами голосування пам’ятною відзнакою та подарунком було нагороджено 35 переможців, а також Барський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест», вихованці якого отримали найбільшу кількість голосів. Центром на виставку було підготовлено 15 робіт з використанням 10 різних технік виконання.

З вітальним словом до переможців та учасників ХХVІ обласного Фестивалю звернувся заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк: «Мені дуже приємно бути сьогодні разом з вами, адже на цьому святі таланту та творчості зібралися креативні люди, які доводять своєю працею можливість досягнення цілей, незважаючи на обставини. Вже протягом 26 років на Вінниччині відзначається та проводиться Фестиваль, гасло якого «Повір у себе – і в тебе повірять інші». Мені дуже приємно, що у нас є небайдужі люди, які допомагали і сприяли розвитку цього заходу. Відповідно до нової редакції Закону України «Про освіту», в кожному населеному пункті буде створено інклюзивно-ресурсний центр. Вже завтра у м.Жмеринці буде відкрито такий заклад. Ми повинні зробити все для того, щоб максимально соціалізувати тих дітей, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям. Хочу привітати переможців та подякувати усім учасникам Фестивалю та усім, хто його підтримав. Зичу здоров'я, благополуччя, процвітання вам та вашим родинам».

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

Звертаючись до присутніх, директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Олена Стоялова зазначила: «Сьогодні у нас в області непересічна та незвичайна подія – церемонія нагородження учасників. Усі, хто був на виставці, відчули, наскільки це талановиті та творчі роботи, просякнуті любов’ю і талантом, адже наші майстри особливі. Традиційно в обласному етапі Фестивалю беруть участь 115 учасників. Особливістю ХХVІ обласного Фестивалю є те, що цьогоріч 67 учасників зі 115 беруть участь у цьому заході вперше. Ми завжди з радістю зустрічаємо тих, хто вже брав участь у Фестивалі, а також дебютантів. Ми дуже вдячні тим людям, які завжди йдуть поруч з нами в роботі, а саме – батькам, матерям, майстрам. Тим людям, які віддають частину душі та серця у роботі з учасниками. Вдячні вам за душевні сили і тепло, яке ви віддаєте дітям та молоді. Хочу подякувати всім, хто причетний до організації цього свята».

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

Цьогоріч, під час церемонії нагородження переможців ХХVІ обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ», були запрошені переможець зимової Паралімпіади-2018 р., лижник та біатлоніст Олександр Казік, а також його тренер Сергій Кучерявий. До заходу також долучився керівник Вінницького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитро Лукавий. Звертаючись до переможців, Олександр Казік зауважив: «Я дуже радий, що є такі люди, які, незважаючи ні на що, йдуть до своєї мрії та займаються улюбленою справою. Хочу вам побажати здійснення мрій, щастя та здоров'я. Завжди досягайте своїх цілей та ніколи не падайте духом». Під час заходу було нагороджено чотири учасника Фестивалю, роботи яких на спортивну тематику визнано найкращими. У свою чергу, митрополит Вінницький і Барський Симеон відзначив 16 юних авторів, які підготували на виставку роботи на релігійну тематику.

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

Традиційно обласний Фестиваль проходить за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА. Під час заходу з вітальним словом до учасників звернулася начальник управління праці та сімейної політики структурного підрозділу Світлана Ярмоленко. Посадовець відзначила неповторність робіт учасників, а також вручила їм нагороди. У свою чергу, Валентина Чебурей, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації, також привітала переможців та вручила їм подарунки.

Під час заходу слова подяки від організаторів Фестивалю також прозвучали на адресу Вінницькому обласному краєзнавчому музею, у приміщенні якого відбулася виставка. З вітальним словом до батьків учасників звернулася завідувач сектором виставкової та рекламної роботи музею Тетяна Журунова, а також вручила подарунки чотирьом учасникам Фестивалю.

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

В ході церемонії нагородження переможців, директор Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк вручила спеціальні призи від структурного підрозділу десятьом учасникам Фестивалю. Звертаючись з вітальним словом до учасників, Світлана Василюк зазначила: «Ви усі є переможцями конкурсу, адже ви повірили у себе, і у вас повірили інші. У вас золоті руки та велике серце. Я переконана, що мрія кожного з Вас обов’язково здійсниться. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому та крокуйте вперед. Ставте перед собою нові цілі та обов’язково перемагайте. Нехай успіх завжди супроводжуватиме вас в усіх починаннях».

У театрі ім. Садовського нагородили переможців обласного Фестивалю «ПОВІР У СЕБЕ»

Під час церемонії нагородження переможців ХХVІ обласного Фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ», учасники заходу отримали спеціальні нагороди в різних номінаціях. Зокрема, трьох конкурсантів було відзначено «Українським фондом культури імені Бориса Олійника». Натомість, дванадцять учасників отримали парфуми від компанії «Lambre - Україна». У свою чергу, Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відзначив шість учасників Фестивалю. Натомість, від Товариства Червоного Хреста України спеціальні призи отримали вісімнадцять учасників Фестивалю.

Крім цього, під час заходу було відзначено центри соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.



Переглядів: 2603
Поширень: 0