Протягом двох місяців на території області працівники поліції спільно з прикордонниками та представниками Державної міграційної служби проводили профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», завданням якими є запобігання утворенню злочинних груп іноземців та припинення нелегальної міграції, виявлення порушень міграційного законодавства.

За цей період на території області виявлено 107 нелегальних мігрантів. По 91 іноземцю прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, 4 – про примусове видворення, 12 особам заборонено в’їзд у Україну.

Слідчими підрозділами поліції відкрито 15 кримінальних проваджень, підозрюваними у яких є іноземні громадяни. 18 правопорушникам оголошено про підозру. 5 проваджень знаходяться на розгляді в судах.

Працівниками управління карного розшуку на території області затримано 4 іноземних громадян, яких розшукували іноземні колеги за вчинення злочинів на території інших держав.

Так, у міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський – Волчинець» затримали 37-річну громадянку Молдови, яку румунські правоохоронці з 2017 року розшукують за вчинення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми у складі злочинної групи.

Трьох братів, громадян Росії, які з хуліганських спонукань з ножем та сокирою напали на водія таксі, затримали поліцейські у Жмеринці. Після зустрічі з нападниками потерпілий отримав численні колото-різані рани та опинився на лікарняному ліжку. Зараз кримінальне провадження направлене на розгляд до суду. Відповідно до ч.4 ст. 296 ККУ (хуліганство) нападникам загрожує до 7 років ув’язнення.

Поліцейськими виявлено 291 порушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них складено 206 адміністративних протоколів за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 84 протоколи за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та 1 – за ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів.



Переглядів: 978
Поширень: 0