Заключне засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» відбулось  в ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка.

Розпочинаючи засідання, Ігор Івасюк зазначив: «Цьогоріч ми маємо велику честь приймати на Вінниччині майстрів красномовного письменства з усієї України та закордонних гостей з нагоди Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій». Естафету цієї культурно-мистецької акції передала нам Луганщина. Сьогодні – завершальне засідання, на якому ми маємо окреслимо найголовніші завдання, заслухавши всіх причетних до організації свята».

З 24 по 26  травня На Вінниччині відбудеться Міжнародне Шевченківське свято «В сім’ї вольній, новій»

Урочисте відкриття Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» заплановано на 24 травня у Вінницькій обласній філармонії імені Миколи Леонтовича. А триватимуть святкові заходи до 26 травня у містах: Вінниці, Немирові, Літині, Калинівці,Тульчині, Ямполі, Теплику, Шаргороді, Могилів- Подільському, Жмеринці, Браїлові, Гайсині. Поети, літератори, художники та митці з усіх регіонів України, а також з інших країн, зустрічатимуться майже в усіх районах Вінниччини із студентською та учнівською молоддю, молодими письменниками, журналістами, громадськістю.

В рамках свята заплановано відкриття виставок, проведення екскурсій, літературно-мистецьких вечорів та театралізованого дійства «Борітеся – поборете!».

У м. Вінниці гості свята побувають на відкритті всеукраїнської художньої виставки «Мальовнича Україна», відвідають Вінницький обласний літературно-меморіальний музей-садибу ім. М. Коцюбинського, проведуть творчі зустрічі із студентами вищих навчальних закладів м.Вінниці (Державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського, Державного політехнічного університету та Донецького національного університету ім.В.Стуса), а також зустрінуться з читачами обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва, бібліотеки для дітей ім.І.Я.Франка, обласної бібліотеки для юнацтва та учнями загальноосвітніх шкіл міста.

З 24 по 26  травня На Вінниччині відбудеться Міжнародне Шевченківське свято «В сім’ї вольній, новій»

26 травня делегації-учасники свята відвідають м. Гнівань, де візьмуть участь у відкритті пам’ятника Т.Г.Шевченку. А о 15 годині в концертній залі обласної філармонії імені Василя Стуса відбудеться урочисте закриття Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній новій» за участю провідних творчих колективів області та майстрів слова.

На завершення засідання, Ігор Івасюк висловив впевненість, що Вінниччина повністю готова до проведення на високому рівні Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій».

Відео телеканал ВІНТЕРА



Переглядів: 2315
Поширень: 0