Сьогодні, 10 травня, у Вінницькій міській раді відбулося підписання контракту в рамках проекту «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті м. Вінниця» (АСОП). Контракт підписали між КП «Вінницякартксервіс» та компанію з Чехії «Mikroelektronika».

За результатами проведеного двоетапного міжнародного тендеру на визначення постачальника обладнання для автоматизованої системи збору оплати за проїзд в громадському транспорті у Вінниці – переможцем визнано чеську компанію «Mikroelektronika». Тендерні процедури тривали більше року. Зацікавленість у Проекті виявили понад 100 компаній з 17 країн світу. Але саме «Mikroelektronika» надала найменшу цінову пропозицію, дотримуючись усіх інших умов тендерної документації, та була схвалена Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

«Mikroelektronika» є однією з провідних європейських компаній в сфері автоматизованих систем оплати проїзду в громадському транспорті. З моменту свого заснування (з 1991 року), вона має міцну позицію на внутрішньому і міжнародному ринках. З системами марки «Mikroelektronika» можна зустрітися в більш ніж 110 містах світу, включаючи 23 столиці, в майже 40 країнах, перш за все – в Європі і Південній Америці.

«За 27 років досвіду на ринку впровадили чимало проектів. Ми працюємо по всьому світі і відповідно до стандартів якості ISO. Я хочу зазначити, ця технологія – сучасний тренд. Наша система стала відома завдяки впровадженню у Великій Британії, також у декількох містах Чехії. Також ми працювали у столиці Грузії – Тбілісі, в Алмати – Казахстан. У Європі ми реалізовували проекти в Польщі, Болгарії, Швеції. У Латинській Америці ми працювали над впровадженням найбільшого проекту у місті Сантьяго-де-Чілі, де ми встановили і впровадили 18 тисяч валідаторів. У місті Ла-Пас у Болівії працювали над доволі специфічним проектом підвісної дороги. Як бачте, у нас є досвід, тому сподіваємося, що у Вінниці проект буде успішно реалізований», - заначив комерційний директор компанії «Mikroelektronika» Ян Сілар.

У Вінниці підписали контракт з чеською компанією «Mikroelektronika» щодо впровадження е-квитка

Контракт між КП «Вінницякартксервіс» та компанію «Mikroelektronika» підписали на 5 років. Протягом перших 16 місяців планується поставка та інсталяція обладнання в комунальному та приватному громадському транспорті, встановлення зовнішніх табло на зупинках, розгортання системи обліку проїзду та диспетчеризації транспорту. Ще 44 місяці визначається для технічного та гарантійного обслуговування системи.

«Уся наша команда на чолі із міським головою Сергієм Моргуновим поставила перед собою завдання розвивати міську систему громадського транспорту. На сьогодні без впровадження електронного квитка це неможливо. Тому цей день для нас дуже визначальний, але йому передувало майже два роки кропіткої роботи. Завдячуючи кредитній угоді, яку ми маємо від ЄБРР, ми сьогодні підійшли до підписання контракту. Було напрацьовано цілу низку документів. В юридичному словнику країни з’явилося словосполучення «електронний квиток», можемо використовувати таке іноземне слово як валідатори. Завдяки загальним зусиллям була напрацьована основа для впровадження електронного квитка у нашому місті. Вінниця найбільш фундаментально підійшла до цього процесу, і ми вбачаємо у реалізації електронного квитка логічне продовження тієї транспортної реформи, яка була розпочата у 2012 році тодішнім мером Володимиром Гройсманом. Її результатом сьогодні є те, що сьогодні Вінниця має найкращу систему громадського транспорту України», - каже заступник міського голови Владислав Скальський.

У Вінниці підписали контракт з чеською компанією «Mikroelektronika» щодо впровадження е-квитка

Як зазначила директор КП «Вінницякартксервіс» Катерина Бабіна, впровадження програми стартує уже з сьогоднішнього дня. Перехід громадського транспорту на електронний квиток буде поступовим.



Переглядів: 2987
Поширень: 0