Сьогодні, на початку засідання виконкому, міському голові Сергію Моргунову вручили медаль з нагоди сторіччя прапору військово-морських сил Чорноморського флоту України. Нагороду передав уповноважений територіального виборчого округу №11 Володимир Савельєв.

«28-29 квітня на причалі в Одесі відбулось підняття прапору військово- Чорноморського флоту України 1917-1921 року, цей прапор зберігався у Чикаго в історичному музеї. Цей прапор підтверджує те, що Севастополь у той час був Україною. Під час заходу командування Чорноморського флоту вручило медаль з нагоди сторіччя прапору військово-морських сил Чорноморського флоту України міському голові Вінниці Сергію Моргунову за багаторічну моральну та матеріальну підтримку. Сергій Моргунов – єдиний мер, який отримав таку нагороду.

Також приємно, що під час заходу цей прапор несли саме вінницькі ліцеїсти – відмінники почесною вартою на фрегаті Сагайдачний», – розповів Володимир Савельєв, який був на цьому дійстві як керівник делегації від Вінниці. До речі, Володимиру Савельєву також вручили таку медаль, як керівнику делегації протягом двадцяти років.

Міський голова подякував за нагороду. «Взагалі, я можу сказати, що сама подія – 100 років прапору військово морських сил Збройних Сил України дуже важлива. Адже з кожним роком ми все більше заповнюємо білих плям в історії України. Сто років тому був український військовий флот, який виконував бойові завдання і боровся за Незалежність України. По великому рахунку, українські моряки займали досить серйозні позиції у розвитку потім вже флоту Радянського Союзу. Це говорить перш за все про те, що українці, як нація, досить професійно себе проявили у військовій справі. Я думаю, що відродження тих традицій, повернення до тієї історії і розповідь про героїзм української армії в цілому і військово-морського флоту зокрема, дуже важливо для військово-патріотичного виховання. Головне, що ми повинні розуміти, що наш шлях до незалежності був досить тернистим, героїчним та важким. Дуже важливо, щоб ми на сьогоднішній день ні в якому разі не втратили цю Незалежність, і щоб Україна була квітучою, процвітаючою, сильною, і в економічному, і у військовому і в соціальному плані державою, " - сказав міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2262
Поширень: 0