13 травня о 15:00 у Парку Дружби Народів відбувся "Mama Fest" присвячений святкуванню Дня Матері в Україні. Ініціатором проведення свята була громадська організація "Вінницька європейська стратегія".

Щороку в другу неділю травня відзначають День Матері. Для кожного в житті мама відіграє ключову роль. Це наставник, це підтримка, це приклад і опора. Свято пройшло під гаслом «Тато, мама, я – обдарована сім’я» та відбулося за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації громадської організації «Соціально-Культурний Простір» та наших численних партнерів.

 Як у Вінниці День Матері відзначили

У програмі заходу ми насолоджувались виступами юних вокалістів та танцівників, моделей дитячого вбрання, були проведені різноманітні майстер-класи та конкурси. Були організовані лекторії з провідним психологом Анною Катрук, темою якої було «Як бути мамою та при цьому залишатись жінкою», а також проводили експрес діагностику стилю спілкування з дитиною та дієтологом Олександрою Пасічнік. 

Як у Вінниці День Матері відзначили

Дитяча фешн-студія "Академія моди і дизайну" продемонстрували, створені власноруч, сукні, прикраси та аксесуари на сцені фестивалю. Вихованці студії талантів "Brilliants" підготували неймовірне дитяче дефіле до уваги глядачів. На фестивалі, матусі та доньки отримали змогу навчитись створювати зачіски та фейс-арт від майстринь з Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну, професійно підібраний макіяж від представниці компанії "Я Господиня",  майстер-класи по догляду за шкірою обличчя та тіла. Окрім того була можливість потрапити на майстер клас з безкоштовного оформлення брів від студії Олесі Ніцевич. Були організовані локації по конкурсу малюнків, аніматори та частування морозивом від ТМ "Рудь". Був проведений майстер-клас з виготовлення оберегів з глини від Вінницького міського палацу дітей та юнацтва.

 Як у Вінниці День Матері відзначили

Центр розвитку дитини "ДивоСвіт" підготував майстер-клас "Ментальна арифметика" та консультацію від логопеда. Вінницьке вище професійне училище сфери послуг провело майстер-клас з карвінгу (мистецтво різьблення по овочах і фруктах). Громадська організація “Соціально-Культурний Простір” організували майстер-класи для діток з виготовлення патріотичної мотанки, янголів миру, рухомої 3Д листівки для мами та символу мудрості Сова. На фестивалі кожен мав можливість відвідати майстер-клас з розтяжки від фітнес-клубу "SportaVita" також відвідати майстер-клас з дихальної гімнастики від тренерки спортивного клубу "Next Level". Також був представлений майстер-клас зі східного танцю та концертна програма від танцювальної студії "Шахіна" під керівництвом Діани Подолянчук. На фестивалі кожна матуся змогла спробувати свої сили в новому сучасному виді спорту - Kangoo Jumps. Також Патрульна поліція організувала сімейне свято для всіх охочих.

 Як у Вінниці День Матері відзначили

Компанії "МираЛада", ТМ "Лежебока", "Next level", "Дитяча планета", дитяча студія "Смарт", жіночий клуб “Мама Ленд” кав’ярня "Gallery" та ТМ "Рудь" стали спонсорами призів у численних конкурсах на святі. Вінницька центральна дитяча бібліотека провела майстер-клас з виготовлення орігамі з паперу. Комунальний заклад "Спорт для всіх" провів безліч спортивних конкурсів, серед яких: дартс, настільний хокей, перетягування канату, стрибки у мішках, конкурс "Потрійні штани". На локації від Вінницького Пласту, учасники фестивалю могли дізнатись про ідею організації, чим вона займається, та мали змогу спробувати себе у ролі справжнього скаута з майстер-класами практичних вмілостей пластуна. Кожен мав змогу сфотографуватись біля фото зони, організованої громадською організацією "Молодь демократичного альянсу".

 Як у Вінниці День Матері відзначили

«Бути мамою - це водночас велике диво і великий подвиг. Із появою дітей, життя жінки змінюється назавжди. З’являються нові пріоритети, ставляться нові завдання і до цього всього додається безкінечно велика відповідальність . Материнство – це щоденна праця без вихідних, зарплати й премії. І кожна мама добровільно її обирає. Це вже другий фестиваль, який ми проводимо тут, в Парку дружби народів, місці сімейному та людному. Ми хочемо, щоб у цей день кожна жінка, кожна мама відчувала себе якнайкраще і всі наші заходи покликані це зробити. Наш фестиваль є родинним, тож і для татусів і для діток ми підготували багато розваг» - зазначила Ірина Баранович, заступник голови Правління громадської організації «Вінницька європейська стратегія».



Переглядів: 2776
Поширень: 0