Сьогодні, 19 травня у міській раді відбулося урочисте перепідписання угоди про співробітництво між містом Вінницею та Сташівським повітом, що у Польщі. Свої підписи на документах поставили секретар міської ради Павло Яблонський, Сташівський староста Міхал Скотніцкі та голова ради Сташівського повіту Даміан Зерант. А в знак 15-річної співпраці – обмінялися сувенірними подарунками та пам’ятними кубками.

Офіційне співробітництво міста Вінниці та Сташівського повіту розпочалося у січні 2003 року.

Друга угода про продовження співпраці була підписана у травні 2006 року, під час візиту екс-мера Вінниці Володимира Гройсмана до Сташова. А через три місяці після цього були узгоджені плани співпраці на наступні роки. Наступну угоду про продовження співпраці підписано також у Вінниці, у травні 2014 року.

«Я радий вітати сьогодні вас у нашому місті. Сьогодні відбулася значна подія для наших міст, ми повторно підписали угоду про співпрацю, про дружбу, а саме головне, що ми ще раз підтвердили, що Україна і Польща мають багато спільного. Ми маємо 300 років спільної історії і дуже знаково, що саме у Вінниці 100 років тому на головній вулиці міста проходив спільний парад українського і польського війська під проводом Симона Петлюри і Юзефа Пілсудського. Тоді Юзеф Пілсудський сказав: «Без вільної України не буде вільної Польщі». Я дякую польському народу за підтримку у тій непростій ситуація, яка є сьогодні в Україні», - каже секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

 Вінниця продовжує свою співпрацю із Сташівським повітом

За роки співпраці із Сташівським повітом близько 300 представників місцевих органів самоврядування з однієї та іншої сторони, відвідали міста з метою обміну досвідом. Сташовський повіт прийняв у себе 1300 учнів та вчителів шкіл міста та області, така ж кількість учнів та вчителів шкіл Сташовського повіту побувала у Вінниці. У результаті співпраці у сфері молодіжного обміну у сташовських школах вже протягом 5 років навчаються 45 учнів з Вінниці та області.

Відбулася реалізація бізнес-проектів з вінницькими партнерами за рахунок коштів програми «Польська допомога розвитку» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 Вінниця продовжує свою співпрацю із Сташівським повітом

«Ми дуже раді, сьогодні що підписали нашу угоду. Зі мною до Вінниці приїхали представники влади, бізнесу та директори шкіл. Наша співпраця розпочалася 15 років тому, і за цей час ми обмінювалися досвідом, у наших школах навчають кілька десятків дітей з Вінниччини. Ми дуже раді що наша співпраця зближує братні народи», - зазначив Сташівський староста Міхал Скотніцкі.

 Вінниця продовжує свою співпрацю із Сташівським повітом

«Ми маємо продовжувати нашу співпрацю, адже це вигідно для усіх сторін. Молодіжний обмін між нашими містами продовжується і сьогодні. Це найкраща інвестиція в майбутнє», - додав голова ради Сташівського повіту Даміан Зерант.

Вінниця продовжує свою співпрацю із Сташівським повітом



Переглядів: 2088
Поширень: 0