На вулицях міста працівники МКП «Вінницязеленбуд» висаджували липи, клени, ялини та сакури. А ще – кущі самшиту, барбарису та спіреї. Молоді дерева зеленбудівці висаджували на вулицях Соборній, Винниченка, Зодчих, Келецькій, 600-річчя, Порика, Хмельницькому шосе, проспекті Космонавтів та інших.

Переважна більшість дерев міста досягли своєї вікової межі, а тому потребують заміни. Саме тому працівники КП «Вінницязеленбуд» щороку оновлюють зелені насадження Вінниці та висаджують нові дерева.

«За останні три роки у місті Вінниці в рази збільшилася кількість дерев, які ми висаджуємо. Якщо у 2015 році ми посадили 125 дерев і 1200 кущів самшиту, спіреї та барбарису, то у 2016 році це вже було 287 дерев та 5300 різних кущів. А минулого року нам вдалося висадити майже 1000 дерев та 9000 кущів. Здебільшого ми висаджуємо клени, липи, ялини а подекуди сакури», – розповів заступник директора з агротехнічних питань МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залєцький.

Чимало дерев по місту є аварійними і підлягають вирізці. Проте жодне дерево не зрізається без відповідних документів, обстеження і згоди спеціальної комісії.

За три останні роки у різних частинах міста висадили майже 1500 дерев та 15 500 різних декоративних кущів

«Жодне дерево у Вінниці не видаляється без відповідного акту та ордеру. У департаменті комунульного господарства та благоустрою створена відповідна комісія, яка обстежує дерева перед тим, як їх мають знести. До складу комісії входять представники екологічної служби та лісопатологи, тільки після їх висновків можемо зрізати дерева. Аварійні насадження потрібно видалити, і навіть, коли вони ззовні здаються здоровими (вінничани часто роблять такі висновки виключно по зеленій кроні), вони можуть нести загрозу для вінничан. Ми знаємо випадки, коли стовбур на перший погляд «здорового» дерева ламався через те, що в середині був трухлявий. Також хочу сказати, що замість зрізаних ми висаджуємо в тому місці навіть більше дерев, ніж було. Наприклад, по завершенню реконструкції вулиці Замостянської буде висаджено на 30% дерев більше, ніж там було», - додав Микола Залєцький.



Переглядів: 1948
Поширень: 0