Сьогодні, 24 травня, в Україні відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Загалом, для участі у тестуванні, зареєстровано 333 тис. учасників. Проведення тесту розпочалось об 11 годині. Вхід до пунктів тестування тривав до 10.50.

На Вінниччині для участі у тестуванні зареєструвались 14 тис. 580 абітурієнтів, взяли участь 14 тис. 212, не з’явилися з тих чи інших причин 368. Таким чином, явка становить 97,5%. Також долучились до проведення ЗНО 16 громадських спостерігачів та 2 представники ЗМІ.

Учасникам ЗНО для допуску до тестування необхідно було обов'язково роздрукувати запрошення-перепустку, що розміщена на інформаційній сторінці учасника. Також необхідно було мати при собі оригінал сертифіката учасника ЗНО та оригінал документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури складається із завдань трьох форм. Загальна кількість завдань тесту – 58, на їх виконання учасникам було відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань №1-33 частини «Українська мова» та №58 частини «Власне висловлення» буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з української мови.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів України.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання №1-33 та №58, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 68 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури - 104 бала.



Переглядів: 1943
Поширень: 0