З початку травня у приміщенні Центру підліткових клубів за місцем проживання (вул. Стельмаха,25) триває капітальний ремонт. Тут утеплять дах та фасад, встановлять пандус, енергозберігаючі вікна, зроблять кухню, рецепцію тощо. А за рахунок коштів проекту «Чужих дітей не буває» (конкурс «Бюджет громадських ініціатив»), буде придбано обладнання та меблі, необхідні для створення в закладі належних умов для людей з особливими потребами. Роботи планується завершити у вересні.

Сьогодні на сесії міської ради депутати проголосували за зміни до Програми «Місто молодих» на 2016-2020 роки, які направлені на створення умов самореалізації молоді з особливими потребами. Серед іншого йдеться про пристосовування приміщень підліткових клубів для людей з інвалідністю необхідними меблями та обладнанням.

Так, у рамках проект «Чужих дітей не буває», який є переможцем міського конкурсу «Бюджет громадських ініціатив-2017», буде проведено 10 тренінгів та навчать для педагогів і батьків з урахуванням роботи із дітьми з особливими потребами. Також – буде придбано обладнання та меблі, необхідні для роботи, перебування та відпочинку дітей у Центрі.

У планах – створення сенсорної кімнати, соціально-побутової кімнати у вигляді кухні, встановлення телевізорів та акустичної системи, мультимедійної дошки. Крім того, у рамках проекту закуплять спеціальні дидактичні матеріали та книги для роботи із дітьми, проведуть «Літній табір» для дітей з інвалідністю.

До речі, у приміщенні цього Центру підліткових клубів за місцем проживання наразі триває капітальний ремонт. Він розпочався у травні і триматиме орієнтовно до вересня. Тут буде проведено капітальний ремонт даху, утеплено фасад, перероблено східну частину будівлі. Крім того, робітники встановлять пандус, вирівняють стіни та підлогу, встановлять вікна, зроблять 2 вбиральні, велику рецепцію, кухню (соціально-побутову кімнату) тощо.

У Центрі будуть створені умови для позашкільної освіти дітей, підлітків та молоді з інвалідністю із урахуванням їх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів. Робота буде проводитися саме із дітьми з інтелектуальними порушеннями.



Переглядів: 2084
Поширень: 0