Орієнтовно 10 однокімнатних квартир (соціальне житло) придбають цього року для дітей-сиріт за рахунок коштів, які виділені Урядом. Точна кількість квартир буде відома після того, як обласна державна адміністрація визначить розмір субвенції на ці цілі для Вінниці. Також планується придбати дім для створення дитячого будинку сімейного типу. Про це, зокрема, йшлось сьогодні під час сесії міської ради.

Другий рік поспіль за сприяння Уряду Володимира Гройсмана з державного бюджету виділяється субвенція місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Розпорядженням міського голови Сергієм Моргуновим створено робочу групу для підготовки пропозицій по використанню коштів субвенції з державного бюджету для формування житлового фонду міської ради для дітей-сиріт та створення дитячого будинку сімейного типу.

Сьогодні, 25 травня, депутати проголосували за внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2018 рік, які дозволять придбати орієнтовно десять однокімнатних квартир для дітей-сиріт та дім для створення дитячого будинку сімейного типу. Наразі є молода сімейна пара, яка виявила бажання прийняти 10 дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування, і наразі проходить відповідне навчання.

Житлові приміщення будуть придбані за державні кошти в межах граничної вартості. В разі її перевищення різниця відшкодовується за рахунок коштів міського бюджету.

«Це важливе рішення, адже воно стосується розподілення державної субвенції на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу та квартир – соціального житла для дітей-сиріт. Вже другий рік поспіль уряд Володимира Гройсмана займається цим питанням. В минулому році вже було придбано п’ять квартир і п’ять дітей-сиріт отримали житло, ми продовжуємо працювати по цій програмі», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2061
Поширень: 0