Нацгвардійці військової частини 3008 склали присягу на вірність українському народові

26 травня, більше 160 новобранців призову І-2018 військової частини 3008 Національної гвардії України склали військову присягу та зобов’язались вірно служити українському народу. На урочистості приїхали рідні і близькі призовників з різних міст України. Молодих солдатів вітали командир  військової частини полковник Сергій Мамченко, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник міського голови Сергій Тимощук.

Перед складанням присяги усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців, які загинули під час Другої світової війни та в зоні проведення АТО. 

Вітаючи новобранців, Валерій Коровій відзначив, що нові солдати поповнюють військову частину, честь і гідність якої перевірені в боях. «Україна переживає непрості часи, але ми повинні гідно пережити цей час. Ми поступово піднімаємось з колін, відновлюємо країну. Це складно, бо сьогодні гібридна війна лежить не тільки на полі бою, а й спрямована на те, щоб розколоти нашу країну зсередини. Тому ми повинні все зробити для того, щоб наші діти і онуки пишались нами, коли будуть гортати сторінки історії і бачити наші дії», - сказав Валерій Коровій.

Від імені міської ради та міського голови привітав призовників Сергій Тимощук. "Військова частина 3008 має великі досягнення та півстолітню історію, тож для молодих людей велика честь служити саме у цьому підрозділі. Я вітаю вас із прийняттям військової присяги на вірність України. І бажаю усім нам, щоб в країні закінчилась війна і ви несли службу у мирній державі», - сказав Сергій Тимощук. А для покращення матеріально-технічної бази частини заступник міського голови передав сертифікат на отримання спеціального автомобіля «Renault Trafic», який було придбано за кошти міського бюджету.

Після урочистостей військовослужбовці навчальної роти продемонстрували навички у виконанні прийомів рукопашного бою та порядок дій особового складу в бойових умовах при пересуванні на полі бою.



Переглядів: 5515
Поширень: 0

Останні новини