Вже за тиждень, 8 червня, під відкритим небом на території прекрасного «подільського Версалю» - Палацу Потоцьких у Тульчині розпочнеться грандіозний ІІ Міжнародний оперний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018.

Ексклюзивні постановки, яскраві селфі-зони, приголомшливі арт-простори, нічні програми, вогняні та 3D-mapping show – сюрпризів цього року організатори приготували чимало!

8-10 червня глядачів чекають нон-стон максимально сильних емоцій, краси та вражень!

Нагадаємо, унікальний оперний open air фестиваль, якому немає аналогів в Україні, з неабияким успіхом вперше пройшов торік, зібравши понад 18 тисяч глядачів!

Перший OPERAFEST TULCHYN був визнаний міністром культури України Євгеном Нищуком як найбільш вдалий мистецький стартап України 2017 року.

Фестиваль отримав визнання і від професійного мистецького кола. Перший OPERAFEST TULCHYN названий Національною музичною академією імені П.І.Чайковського кращим фестивалем України, непересічною і вражаючою подією за кількома параметрами: і у відродженні любові до оперного жанру в «широких народних масах», і в приверненні уваги до світової перлини класичної архітектури – Палацу Потоцьких, і в поверненні Тульчину слави культурно-мистецької столиці Поділля. 

За підсумками минулого року OPERAFEST TULCHYN-2017 також очолив ТОП культурних подій року за версіями більшості незалежних ЗМІ Вінниччини та України.

Зокрема, національне інформаційне агентство «Укрінформ» назвало OPERAFEST TULCHYN найяскравішою подією 2017-го року, якою може пишатися Вінниччина, а всеукраїнська щоденна газета «День» присудила спеціальний приз – Корону! – «мамі» фестивалю Ірині Френкель за культурну революцію, якою для України став перший оперний open air фестиваль.

Рок-опера під відкритим небом! «Ісус Христос - Суперзірка» вже за тиждень на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018

 

Цього року крім світових оперних шедеврів,  на прохання глядачів організатори розширили концертну програму.

Фестиваль триватиме три дні і вперше буде представлена рок-опера!

Одну з найвідоміших і найвеличніших рок-опер «Ісус Христос - Суперзірка» глядачі побачать у рамках нічної програми вже у день відкриття – 8 червня!

Рок-опера «Jesus Christ Superstar» - перший мюзикл легендарного Ендрю Ллойд Веббера, який пізніше написав «Привид опери» та «Кішки», і став одним з найбагатших композиторів світу (його стан оцінюється в мільярдах доларів, а англійська королева подарувала йому титул лорда).

Рок-опера під відкритим небом! «Ісус Христос - Суперзірка» вже за тиждень на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018

За 48 років існування рок-опери «Ісус Христос – Суперзірка» постановки шоу пройшли на сценах 17 країн світу!

Основою для сюжету рок-опери стали євангельські оповідання, події, що відбувалися на зорі Християнської Ери.

Сюжетна лінія охоплює період від в'їзду Ісуса в Єрусалим до моменту смерті на Голгофі, останні сім днів життя Ісуса з Назарета, з моменту появи його на Пальмову неділю і до його страти за наказом Понтія Пілата.

8 червня на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 глядачі побачать україномовну постановку рок-опери «Ісус Христос — Суперзірка».

Її унікальність у тому, що англійський текст лібретиста Тіма Райса вперше перекладений українською мовою, завдяки чому зміст рок-опери буде зрозумілий кожному глядачеві.

Режисер постановки, що буде показана на фестивалі – Ірина Воєнна.

Автор ідеї - Олександр Шемет, керівник проекту - Євген Майданик.

Переклад з англійської  - Сергій Аркуша.

Виконавці: Максим Тріска (Ісус), Денис Беспетчук/Владислав Хохлан (Іуда), Марія Авер'янова (Магдалина), Владислав Казьмірук (Кайяфа), Аліна Дробасюк (Анна), Олександр Сінченко (Священик), Євгеній Мельник (Симон Зилот), Микола Коміссаренко (Понтій Пілат), Олександр Мальований (Ірод). У масових сценах задіяні вихованці класу вокалу Ірини Воєнної.

Не пропустіть можливість побачити україномовну постановку рок-опери «Ісус Христос – Суперзірка» 8 червня на ІІ міжнародному оперному open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018!

Більше цікавої інформації про концерти, учасників та «родзинки» фестивалю дізнавайтесь на офіційному сайті http://operafest-tulchyn.blogspot.com.

Рок-опера під відкритим небом! «Ісус Христос - Суперзірка» вже за тиждень на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018

Як скористатися «чартерною програмою» і у дні фестивалю, 8-10 червня, найзручніше дістатися Палацу Потоцьких у Тульчині, дізнавайтесь за телефонами: (0432)690-025, (068)49-74-644, на сайті http://bilet.vn.ua, а також у інформаційних центрах фестивалю, що працюють у Вінниці в обласній бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73), у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20), у тур-клубі «Бідняжка» (моб.:  (096)882-50-33 – Андрій).

Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

За підтримки: народного депутата України Миколи Кучера,  голови ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір.

Генеральний спонсор – Агроіндустріальний холдинг МХП.

МХП - Разом робимо важливе!

Генеральний перевізник – Міжнародні авіалінії України.

МАУ - «Літайте з Вінниці до 40 країн світу!»

Меценат фестивалю - Agrana Frut Ukraine.

Партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Тульчинська міська рада, Тульчинська районна рада, Тульчинська районна державна адміністрація, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Подільський туристичний центр, «Афіша Вінниці».

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Кавові партнери – кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт», coffee house «Turman»

Гостинно вітає готель «Франція».

Стиль ведучої – inDreser.

Must be in dresser!

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Такт», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», pагальнодержавна українська газета «Культура і життя», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, myvin.com.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint.

Рок-опера під відкритим небом! «Ісус Христос - Суперзірка» вже за тиждень на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018

Рок-опера під відкритим небом! «Ісус Христос - Суперзірка» вже за тиждень на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018

 



Переглядів: 4640
Поширень: 0