Укрзалізниця запропонує пасажирам повний комплекс харчування у поїздах – від сніданків до перших страв і десертів. Про це 12 червня на Центральному залізничному вокзалі в Києві під час презентації нової послуги – повноцінного харчування в поїздах – повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. Страви вже з 18 червня пропонуватимуться пасажирам у тестовому режимі в окремих поїздах.

За словами Євгена Кравцова, в Укрзалізниці проаналізували досвід своїх колег в інших країнах щодо організації повноцінного харчування в поїздах і на підставі цього вирішили провести тестову експлуатацію нової послуги. Вона триватиме впродовж трьох місяців, і за її результатами буде прийняте рішення щодо подальшого запровадження послуги. Тож із 18 червня нове повноцінне харчування буде доступне пасажирам чотирьох поїздів: № 81 Київ – Ужгород, № 104 Київ – Маріуполь, № 7 Київ – Івано-Франківськ та № 749 Київ – Івано-Франківськ.

«Упродовж декількох тижнів ми плануємо розширити тестову послугу ще на деякі поїзди. Ми пропонуємо повний комплекс харчування – від сніданків до перших страв і десертів. Розрахуватися можна як готівкою, так і карткою за допомогою терміналів. Уже в наступні декілька тижнів буде можливо замовити ланч-бокси при купівлі квитків. Ми подивимося, наскільки технологія буде прийнятною, чи сподобається послуга пасажирам, і потім визначимося щодо подальшого її запровадження», - зазначив Євген Кравцов.

Укрзалізниця запропонує пасажирам повний комплекс харчування у поїздах

В Укрзалізниці сподіваються, що новий сервіс отримає позитивні відгуки серед пасажирів, але планують уважно вивчити всі пропозиції та відгуки подорожуючих. Це дасть можливість вдосконалити сервіс та збалансувати меню відповідно до побажань пасажирів. «Для нас важливий зворотний зв'язок, тому пасажирам у поїздах будуть запропоновані анкети», - зауважив Євген Кравцов.

Він також наголосив, що всі компанії, які надавали свої пропозиції щодо харчування в поїздах, зможуть запропонувати свою продукцію пасажирам. «Наше завдання сьогодні – протестувати кілька компаній і кілька технологій, щоб потім зрозуміти, який варіант сподобається пасажирам найбільше. Найголовніше, щоб харчування в поїздах відповідало всім санітарним нормам і було здоровим», - наголосив Євген Кравцов.

Поїзди, у яких наразі запроваджується повноцінне харчування, обслуговуватимуть бригади сервісу громадського харчування. Замовити обід можна на пасажирське місце по телефону, вказаному в меню, через офіціанта-стюарда або отримати безпосередньо в спеціально обладнаному сервісному купе. Склад меню залежатиме від сезонності представленої продукції.

У межах послуги розроблено спеціальне меню, у якому на вибір пасажирам пропонується кілька варіантів: придбати ланч-бокс, який включатиме певний набір страв та напоїв, або обрати за бажанням окремі гарячі страви, снеки та напої. Ланч-бокс можна буде замовити під час придбання квитка онлайн або в касі на станції, а також безпосередньо у вагоні. Вартість ланч-боксів залежно від асортименту складатиме 95 та 115 грн. Також Укрзалізниця пропонує окреме меню сніданків, у якому на вибір є каші, сирники та кисломолочні напої.

Укрзалізниця запропонує пасажирам повний комплекс харчування у поїздах

Серед гарячих страв на вибір пасажирам пропонується три види першої страви (грибний суп, курячий бульйон та гаспачо), три види основної страви (картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе та кус-кус із овочами). Також можна замовити сендвічі та різноманітні десерти. Вартість перших і основних страв буде доступна пасажирам за ціною від 38 грн за порцію, сендвічів – 42 грн, десертів – від 18 грн, сніданки коштуватимуть від 29 грн. Серед напоїв – різноманітні чаї, соки, кава, газовані напої та інше. На упаковках зазначатиметься калорійність страв.



Переглядів: 1993
Поширень: 0