«Енергоефективна країна починається з нас!» - так назвали квест, що пройшов днями у літньому таборі «Зоряний», що працює у ЗШ №18. Школа приділяє велику увагу навчанню дітей з енергоефективності і вже не вперше проводить такі заходи, але влітку це особливо цікаво і корисно для малечі.

Свого часу ЗШ №18 виграла грант і започаткувала «Школу енергії» - курс для дітей із енергоаудиту, під час якого школярі вчаться проводити аналіз витрат тепла, води, розуміти як працюють лічильники, сонячні батареї.

У пришкільному таборі "Зоряний" пройшов літній енергоквест

«Цього року ми присвятили наш квест, як завжди, навчанню заощаджувати енергію і додали тему сортування сміття. Залучили всіх учнів – старші діти керували на станціях квесту , а малеча, діти 1-5 класу, брали участь у грі. Всього у нас було 13 станцій, де діти малювали рекламні буклети з енергоощадності, вирішували завдання з енергоефективності будинку, розбирались із сортуванням сміття, вигадували пісні та віршики про енергозаощадливість. Мета – допомогти місту і навчити дітей економити енергію та берегти природу. І особливо цікавим є те, що діти самі готові вчити дорослих, наприклад, сортувати сміття. Сподіваємось, що саме через молоде покоління ми прийдемо до розумного та економного ставлення до навколишнього середовища, це потрібно починати з дитинства», - розповіла Ірина Матковська, педагог ЗШ №18.

У пришкільному таборі "Зоряний" пройшов літній енергоквест

Енергоквест у «Зоряному» допоміг організувати Сергій Кудлаєнко, який традиційно підтримує найцікавіші корисні ідеї малечі. Він завітав до літнього табору та нагородив учасників призами і солодкими подарунками. Про свої враження від зустрічі з організаторами та учасниками квесту він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук:

У пришкільному таборі "Зоряний" пройшов літній енергоквест

«Днями завітав до літнього табору «Зоряний» на енергоквест! що з успіхом провели діти ЗШ №18. Блискуче виконані завдання, користь та гарно проведений день для малечі. В черговий раз впевнився у молоді, що підростає. Ми навчаємо, розповідаємо, пояснюємо нашим дітям, але вони можуть з успіхом  вчити  і нас, дорослих! Питання енергоефективності, культури поводження з відходами та справжньої поваги до  природи – наші діти будуть знати краще за нас! Вручив призи та подарунки учасникам квесту і дякую! ІринаМатковська за організацію корисного та цікавого відпочинку школярів. Нехай здійсняться кращі мрії та плани  нашої талановитої молоді!».

У пришкільному таборі "Зоряний" пройшов літній енергоквест



Переглядів: 2024
Поширень: 0