На сьогоднішній сесії міської ради депутати підтримали рішення про проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання». А також – про продовження робіт з термомодернізації фізико-математичної гімназії №17 та школи №18 за рахунок коштів інвесторів. Крім того – проголосували за затвердження Маркетингової стратегії міста Вінниці – 2020.

Сьогодні, 27 червня, на сесії міської ради депутати розглянули 56 питань. Серед іншого, проголосували за внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2018 рік. «Це важливе рішення. Зокрема, тут йдеться про виділення більше п’яти мільйонів гривень на термомодернізацію фізико-математичної гімназії №17 та більше семи мільйонів на термомодернізацію школи №18 за рахунок коштів інвестора. Ми розпочинаємо в цьому році роботи з капітального ремонту спортивного комплексу по вулиці Академіка Янгеля. Також направляються кошти на ремонт зливової каналізації по вулиці С.Зулінського та реконструкцію вулиці Замостянської», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Проголосували депутати й за затвердження Маркетингової стратегії міста Вінниці – 2020. «Ми працювали фактично два роки над формуванням Маркетингової стратегії міста Вінниці. Розробляли документ спільно з Проектом ПРОМІС. Я вдячний всім, хто долучився до створення Маркетингової стратегії нашого міста, адже цей документ необхідний для розвитку міста та створення його привабливого іміджу, в тому числі для інвесторів», – зазначив Сергій Моргунов.

Також депутати проголосували за організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Нагадаємо, що метою створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» є забезпечення економічного розвитку, створення нових робочих місць, виготовлення конкурентоспроможної продукції.

«Ми вже пройшли процес від початку до завершення першої черги будівництва заводу UBC Group. Це є результатом децентралізації і економічної політики Президента, Уряду України, Верховної Ради, які дають механізми місцевому самоврядуванню щодо створення відповідних умов для залучення інвестицій. Важливо, що це внутрішні, українські інвестиції і завод є українським», – зауважив Сергій Моргунов.

Окрім цього, депутати схвалили зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці». Ними передбачено надання муніципальної пільги демобілізованим військовослужбовцям, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції (ООС), на послуги із ортопедичної стоматологічної допомоги. Це буде ще одним кроком на підтримку медичного забезпечення учасників бойових дій. За обслуговування пільговиків у МКП «Медичний стоматологічний центр» будуть перераховуватись кошти з міського бюджету.

Також відповідно до цього рішення надаватиметься матеріальна допомога батькам-вихователям при влаштуванні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу у розмірі 10 тисяч гривень на кожну влаштовану дитину. Така ж сума буде надаватись у випадку влаштування дитини до вже створеного дитячого будинку сімейного типу.

Схвалили сьогодні рішення й «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м. Вінниці». Цим документом, серед іншого, затверджено види, форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів. «Нашим завданням є створення належних умов роботи муніципального транспорту, – каже Сергій Моргунов. – До речі, впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду є першим етапом для створення Муніципальної картки вінничанина, яка включатиме в себе не лише проїзд пасажирів на безготівковій основі, тут можна буде застосовувати до 15 різних сервісів.



Переглядів: 222120
Поширень: 0