2 вересня відбулась конференція трудового колективу університету з виборів ректора ВНЗ. Із 154 делегатів конференції у її роботі взяли участь 153.

На вакантну посаду ректора балотувалось дві кандидатури: перший проректор з наукової роботи, мiжнародних зв’язкiв та економiчної полiтики ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко і в.о. ректора ВНТУ, доктор технічних наук, академік АПНУ Борис Мокін.

71 делегат конференції проголосував за Бориса Мокіна, 72 — за Володимира Грабка, 9 — проти обох. Один бюлетень виявився недійсним.

Професор Грабко, як переможець виборів, 7 вересня був запрошений на співбесіду на кадрову комісію Міністерства освіти і науки України.

Успішно її пройшовши, 8 вересня Володимир Грабко наказом Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника призначений ректором Вінницького національного технічного університету строком на 5 років як обраний за конкурсом.

Нині ректор ВНТУ Володимир Грабко є завідувачем кафедри ЕМСАПТ – Електромеханічні системи автоматизації в промисловості і на транспорті.

Володимир Віталійович народився у 1960 році. Закінчив Вінницький політехнічний інститут у 1984-му. У 1990 р. захистив кандидатську дисертацію, а в 2004 р. – докторську. Науковий напрямок досліджень полягає у розробці математичних методів та моделей процесів, що протікають в енергетичних та електромеханічних системах, синтезі інформаційно-вимірювальних систем автоматичного і автоматизованого керування цими процесами. Автор 290 публікацій, серед яких 9 монографій та понад 150 патентів. Член двох спеціалізованих рад із захисту докторських та кандидатських дисертацій.


Переглядів: 9784
Поширень: 0