Вінницький Міський Палац мистецтв відзначив своє 15-річчя1 лютого у Міському Палаці мистецтв відбувся святковий концерт з нагоди 15-річчя від часу заснування закладу. Представники влади, колишні вихованці студій та гуртків, які діють у «Зорі», а також відомі телевізійники, завітали до святково прикрашеної зали, аби привітати із ювілеєм колектив Палацу мистецтв.

Атмосферу свята для вінничан створювали гурт «Клондайк», данс-клуб «Болеро», зразковий хореографічний ансамбль «Степ-компанія», зразковий танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля», вінницькі КВН-щики та інші колективи та гурти. Із днем народження міський «храм культури» прийшли привітати відомі особистості, колишні вихованці студій та гуртків, попередні керівники Палацу. Зокрема, висловили свої вітання та вручили подарунки телеведучий, бард, знавець гри «Що? Де? Коли?» Борис Бурда; музикант, поет, композитор, колишній вінничанин Михайло Барановський, а також телеведучий, режисер Анатолій Борсюк та інші зіркові гості.

Вінницький Міський Палац мистецтв відзначив своє 15-річчяНа святі також побував і очільник Вінниці Володимир Гройсман, який крім слів вітань подарував колективу Палацу мистецтв сертифікат на суму 20 тисяч гривень. «За 15 років у «Зорі» сформувався чудовий професійний колектив, прекрасний керівник, талановиті творчі колективи, - говорить мер. - Ми насправді можемо пишатися цим закладом і надалі будемо всіляко його підтримувати. Я вважаю, що міський Палац мистецтв є своєрідною «фабрикою зірок», адже кожен із його вихованців, без сумніву, є зіркою Вінниці».

Для довідки:

У перший день лютого, у 1996 році за рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради Будинок культури «Зоря» 45-го заводу було передано у власність міста і на його базі створено міський Палац мистецтв. На сьогоднішній день у Палаці працюють різноманітні клубні формування, любительські об\'єднання та аматорські колективи, зразкова муніципальна майстерня естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та інші тематичні гуртки. Вихованці творчих колективів загалом упродовж 15 років понад півтори тисячі разів ставали переможцями Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів і фестивалів. Сьогодні у гуртках, клубах за інтересами займається майже три тисячі чоловік, більш ніж половина з яких (понад півтори тисячі) - діти.


Переглядів: 4034
Поширень: 0