На минулій  Всесвітній конференції розробників Apple компанія, крім наступної версії iOS і широкого впровадження дисплея Retina запропонувала щось і для автомобілістів: у авто найближчого майбутнього з\'явиться кнопка Apple. Дев\'ять грандів автопрому вже підписали  про це угоди.

Нова функція називається Eyes Free і представляє з собі кнопку на кермі, яка включить голосову помічницю Siri на iPhone або iPad власника (так, Siri приходить і на нові планшетники Apple). Після цього інформацію з i-девайса можна отримувати шляхом переговорів, не відволікаючись від управління автомобілем. Як повідомляє Autoblog, автовиробники вже вишикувалися в чергу за новою кнопкою: угоду з Apple вже підписали BMW, General Motors, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler іHonda.

Кнопка Apple пoявиться на цих машинах протягом найближчих 12 місяців.

Autoblog відзначає кардинальні відмінності в підходах двох американських грандів до нової ідеї: GM, мабуть, вирішила принести в жертву свою схожу розробку OnStar. А от Ford, що пропонує мультимедійну систему Sync на базі технологій від Microsoft, у списку фанатів Apple відсутня.



Переглядів: 2736
Поширень: 0