До України докотилася хвиля Facebook-віруса, який останні 2 дні активно поширювався в Західній Європі та США. Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось з його друзів зробив пост і тегнув його. В самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка вас тегнула, коли ви клацаєте на відео – потрапляєте на сайт, де до вашого браузера встановлюється розширення (нам відомі поки що факти зараження користувачів з браузером Chrome, але інші браузери теж можуть бути вразливі).

Якщо ви клацнули на відео, а воно може потрапити до вас як через пост друга, так і через приватне повідомлення, і користуєтесь браузером Chrome – дуже висока ймовірність, що ви вже почали розсилати повідомлення вашим друзям з цим вірусом.

Як вилікуватись? Необхідно відкрити диспетчер задач браузера і закрити процеси, які викликають підозру.

Потім потрібно відкрити список встановлених в браузері розширень (chrome://extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно, або викликають у вас підозру. Наприклад, April First Prank Toolkit.

Далі необхідно видалити всі пости, де ви тегнули ваших друзів та приватні повідомлення.

Потім зайдіть в перелік додатків, які у вас встановлені у Facebook і видаліть ті, про які не пригадуєте, для чого їх встановили або взагалі не знаєте, звідки вони взялись:



Переглядів: 4012
Поширень: 0