300 тисяч євро грантових коштів отримає Вінниця від міжнародної корпорації "NEFKO" на модернізацію системи теплозабезпечення мікрорайону вулиць Київська-Талаліхіна від котельні по вулиці П. Комуни, 18. Ще 400 тисяч євро "NEFKO" надає кредитних ресурсів під 6 % річних на реалізацію даного проекту. Не менше 15 % вартості проекту фінансуватиметься за кошти міста та КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Проектом передбачається влаштування 12 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у висотках, реконструкція майже 1,5 км теплових мереж з заміною на попередньо-ізольовані труби, в самій котельні будуть замінені «пальники», а управління системою буде повністю автоматизовано. Модернізація котельні по вулиці. П. Комуни дасть можливість відключити малоефективну котельню по вулиці Київській. Розпочнуть впроваджувати проект навесні, після закінчення опалювального сезону, а наступний опалювальний сезон розпочнеться вже з модернізованою системою теплозабезпечення.

Сьогодні КП BMP «Вінницяміськтеплоенерго» розроблено проектно-кошторисну документацію, а представництво NEFKO в Україні затвердило її. Завдяки модернізації підприємство зможе зменшити споживання природного газу та електроенергії та підвищити якість і надійність надання послуг з теплопостачання мікрорайону вулиць Талаліхіна, Київської та Грибоєдова.

Економічна вигода від впровадження проекту складатиме 1,3 млн. грн. на рік, і через 5-6 років він повністю окупиться. «Якщо в подальшому нічого не зміниться в структурі державного тарифоутворення – не зміниться ціна на газ та енергоносії, то підприємство зможе зекономлені кошти реінвестувати в подальшу модернізацію систем теплозабезпечення міста», - каже міський голова Володимир Гройсман.



Переглядів: 3589
Поширень: 0