У середу відбулося засідання 29-ї сесії Вінницької міської ради, на якому було затверджено 36 питань порядку денного.

Згідно одного з рішень, виконком міської ради надаватиме стипендію ветеранам війни, які брали участь у визволенні міста Вінниці 20 березня 1944 року, при умові, якщо вони зареєстровані та проживають у місті Вінниці. Стипендії будуть довічними та виплачуватимуться щомісячно. Наразі ще невідома точна кількість таких вінничан, орієнтовно їх 14 чоловік. Департаментом праці та соціального захисту буде направлено запит до архіву щодо документального підтвердження участі у визвольній операції. Розробляється на даний час і порядок видачі стипендій.

Як і в попередні роки, вінничани, які перебувають у скрутному матеріальному становищі або опинилися у складних життєвих обставинах, мають можливість отримати матеріальну допомогу з міського бюджету. Вчора депутати прийняли Положення про порядок надання матеріальної грошової допомоги мешканцям міста Вінниці. Однак цьогоріч з’явилися уточнення: матеріальна допомога не виплачується в разі смерті заявника та якщо комісією визначено, що вона є недоцільною. У минулому році цим правом скористалося 3 384 городян.

На сесії прийнято і перелік об’єктів комунальної власності, які можуть бути приватизовані у 2013 році. У поточному році заплановано приватизувати способом викупу 3 об’єкти, способом аукціону – 11. Два об’єкти під час сесії з переліку було виключено через заяву мешканців будинків, в яких розміщені вбудовані приміщення, котрі мали приватизуватися. У 2012 році було приватизовано 14 об’єктів комунальної власності. До бюджету розвитку міста від приватизації надійшло майже 2 млн. грн. Протягом минулого року було оголошено 10 аукціонів, по 6 об’єктах аукціони не відбулись у зв\'язку з відсутністю заяв від покупців. Ті об’єкти, які не було приватизовані в минулому році, запропоновані до подальшої приватизації у цьому році.



Переглядів: 3281
Поширень: 0