Сьогодні депутати Вінницької міської ради на черговому засіданні сесії ухвалили рішення про однозначну підтримку європейського курсу України і надіслали телеграмами відповідну заяву Президенту України Віктору Януковичу, Президенту Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу та Президенту Ради Євросоюзу Герману Ван Ромпею.

Сквер Козицького = Європейська площа

Цим же рішенням на знак європейського вибору територіальної громади міста Вінниці депутатський корпус присвоїв назву скверу по вул. Грушевського, де знаходиться один з головних символів міста, Вінницька вежа – відтепер це Європейська площа. А біля будівлі мерії, на Майдані Незалежності, підняли прапори Європейського Союзу.

Прапори Європейського союзу на Майдані Незалежності

Міський голова Володимир Гройсман підкреслив, що майбутнє України має бути пов’язано із європейськими цінностями: «У нас немає іншого майбутнього як тільки європейське. Я переконаний, що Україна буде і асоційованим, і з часом – повноцінним членом ЄС. Мені б дуже хотілося, щоб діалог по зближенню був продовжений, і ніхто ні перед ким не зачиняв можливості, і вони були максимально використані всіма сторонами цієї визначальної для України Угоди. Тому ця заява є підтвердженням нашого бачення розвитку нашого міста, нашої країни. Безумовно, що ці європейські цінності, які ми з вами сповідуємо, ми повинні культивувати і розвивати. Можливо, ми не розуміємо усі тонкощі об’єднавчого процесу і підписання Угоди про Асоціацію, напевно, є ще багато питань, які потрібно узгодити і визначити. Але щиро вірю у те, що це буде зроблено у найкоротші терміни на взаємовигідних умовах як для України, так і для Європейського Союзу».

Повний текст заяви Вінницької міської ради:

Президенту України

Януковичу В. Ф.

Президенту Ради Євросоюзу

Герману Ван Ромпею

Президенту Європейської Комісії

Жозе Мануелю Баррозу

 

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Вельмишановний пане Ромпею!

Вельмишановний пане Баррозу!

Ми, депутати Вінницької міської ради, від імені територіальної громади міста Вінниці, хочемо заявити нашу однозначну підтримку курсу України на євроінтеграцію. Ми не бачимо іншого шляху для України окрім європейського.

Вибір вектору розвитку Вінниці, як європейського міста, закріплений в Статуті територіальної громади міста Вінниці і в Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020». У місті послідовно впроваджуються європейські стандарти, кращі європейські практики в різних сферах нашого життя. Європейський вектор має гарячу підтримку абсолютної більшості членів нашої територіальної громади. У Дні Європи, які ми святкуємо щорічно, десятки тисяч вінничан виходять на вулиці міста, щоб підтвердити цей стратегічний для нашої громади вибір. Громадянські акції на підтримку європейського майбутнього України протягом останнього тижня пройшли і у нашому місті.

У ці дні у Вільнюсі прийматимуться рішення, які можуть визначити подальшу долю України. Ми хочемо, щоб і наш голос, голос нашої 370-тисячної громади, був почутий. Ми сподіваємось, що ці рішення будуть зважені і не перекреслять, а навпаки наблизять підписання документів, які назавжди об’єднають Україну і Європу. Ми віримо, що це відбудеться у найкоротші терміни.

Ми вболіваємо за європейське майбутнє нашої держави і готові взяти на себе відповідальність за максимально ефективне впровадження вимог Угоди про Асоціацію у тій частині, яка відноситься до компетентності органів місцевого самоврядування, утвердження європейських підходів та цінностей у нашому місті.

На підтвердження стратегічного вибору нашої територіальної громади ми сьогодні присвоюємо нову назву площі в історичному центрі нашого міста, і віднині вона буде називатись площею Європейською.

Ми говоримо цим – вінничани, як і мільйони наших співвітчизників, гаряче прагнуть бачити Україну членом європейської спільноти, і наша мрія – жити, працювати, народжувати і виховувати дітей у вільній, демократичній і європейській Україні!

Ми рішуче заявляємо: Вінниця – ЗА Європу!



Переглядів: 13657
Поширень: 0