Минулий рік виявився непростим, однак досить продуктивним - про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Сергій Царенко на прес-конференції, що відбулася 9 січня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

За його словами, це пов’язано з тим, що в активну фазу вступив Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», яким змінено систему прийняття рішень про розвиток територій з проектування і будівництва об’єктів, роль і функцій структурних підрозділів у виконавчій владі. Разом з тим, Сергій Царенко наголосив, що основна задача органів містобудування та архітектури є розробка містобудівної документації, як для населених пунктів, так і для територій за їх межами. Вона ґрунтується на взаємоузгодженому функціональному розвиткові і безпеці життєдіяльності.

Також головний архітектор краю Сергій Царенко повідомив, що минулого року обласна Рада затвердила схему планування територій Вінниччини. Цей документ передбачає реалізацію основних положень генеральної схеми планування територій України, затвердженої Верховною Радою у 2002 році. Зокрема, планування території Вінницького району; генеральні плани або внесення змін до генпланів 5 міст (Бар, Гайсин, Ладижин, Іллінці, Немирів); 57 генеральних планів сільських населених пунктів; 2 плани зонування сільських поселень.

Минулого року також затверджено зміни до генплану обласного центру, планується подальше містобудівне проектування міста Вінниці. Загалом в області розроблено 31 детальний план території.

Протягом року замовникам надано: 2497 будівельних паспортів для садибної забудови; 158 паспортів прив’язки тимчасових споруд для підприємницької діяльності; 530 містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок для громадської (294), промислової (126), житлової (110) забудови. Загалом, торік розглянуто 227 звернень щодо внесення відомостей до містобудівного кадастру від замовників, які мають наміри забудови на власних земельних ділянках. Активність замовників свідчить про потребу підвищення обсягів розроблення та змістовності містобудівної документації.



Переглядів: 4492
Поширень: 0