Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 5 березня провів спільне засідання членів Уряду та голів облдержадміністрацій в режимі селекторної наради. Засідання було присвячене обговоренню загальнополітичних та загальноекономічних питань. Зокрема, шляхів якнайскорішого вирішення складної суспільно-політичної ситуації в державі. У ході селекторної наради керівники областей доповіли про стан справ на місцях.

Відкриваючи засідання, Прем’єр-міністр повідомив, що це перша спільна нарада, яка проходить за участю новопризначених голів облдержадміністрацій. «На вас покладена неймовірна відповідальність за ситуацію на ввірених територіях. Кожен ваш крок має бути зваженим та відповідати сподіванням багатьох людей», - зазначив Арсеній Яценюк.

Що стосується системи державного управління, Арсеній Яценюк озвучив ключові завдання, які наразі стоять перед головами обласних державних адміністрацій, – фактичне відновлення системи управління і керованості державою.

Серед першочергових завдань, поставлених центральним керівництвом перед новопризначеними керівниками областей – децентралізація влади. Йдеться про будівництво ефективної системи державного управління на основі позитивного досвіду європейських країн.

Керівники обласних державних адміністрацій повинні жорстко, швидко і ефективно наводити порядок, в першу чергу в системі державної влади, – висловив чітке переконання Арсеній Яценюк. Він звернувся до керівників обласних державних адміністрацій з вимогою про внесення подань на керівників райдержадміністрацій та заступників голів ОДА. Окреме прохання до очільників областей стосувалося налагодження ефективної співпраці з місцевими радами.

«Кадровий підбір є прямою відповідальністю керівника кожної обласної державної адміністрації. У вас є два тижні на завершення формування структури регіональної влади», – наголосив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України поставив завдання керівникам регіонів в першу чергу швидко увійти в стан справ області, обов`язково зустрітися з малим і середнім бізнесом, який знаходився під постійними утисками, йти в народ, слухати людей і відповідати на їхні запити.

Особливу увагу Арсеній Яценюк акцентував на підготовці до проведення посівної кампанії. Він зазначив, що агропромисловий комплекс є одним із основних сегментів української економіки. «Підготовка до посівної – завдання номер один. Це питання продовольчої безпеки держави, це питання додаткового надходження коштів до державного бюджету і репутації України як одного з основних експортерів зернових і агропромислової продукції на території Європи», – підкреслив Прем’єр-міністр.



Переглядів: 4049
Поширень: 0