68 депутатів облради вимагають скликання позачергової сесії Вінницької обласної Ради. 27.11.2014 року депутати подали в апарат Вінницької обласної Ради відповідну кількість підписів та необхідні супровідні документи. На порядок денний позачергової сесії представники територіальної громади області винесли одне питання – «Достроково припинити повноваження голови Вінницької обласної Ради 6 скликання СВИТКА Сергія Михайловича». Своє рішення депутати обгрунтували наступним чином:

Свитко С.М. не спромігся організувати роботу обласної ради, пересварився з депутатським корпусом і навіть не зробив спроби знайти компромісні рішення. Внаслідок цього, більшість депутатів обласної ради ігнорують скликані ним сесії, негативно оцінюють відповідність посаді та діяльність Свитка С.М., вважаючи, що він не має необхідних інтелектуальних, ділових та морально-етичних якостей для виконання обов’язків голови Вінницької обласної ради.

Майже всі сесійні засідання ради, які йому довелося проводити, перетворював на політичне шоу, запрошуючи сторонніх осіб і дозволяючи собі зверхнє ставлення до присутніх.

Замість того, щоб спробувати налагодити конструктивну роботу, Свитко С.М. вдався до заочної полеміки у ЗМІ, дозволяючи собі озвучувати безпідставні та голослівні звинувачення.

Керівництво обласної ради не спромоглося організувати системної допомоги українським силовикам, добровольцям та активістам, пораненим, вимушеним переселенцям. Тому весь тягар закупівлі та відправлення захисного спорядження, гуманітарних вантажів та благодійної допомоги несли або органи виконавчої влади, або волонтери та благодійники.

Замість того, щоб об’єднати зусилля виконавчої та представницької влади Свитко С.М. вдався до низки протиправних заходів.

Зокрема: не виконав вимог Кабінету Міністрів України про скорочення штату апарату обласної ради; не виконав вимогу депутатів про скорочення посади заступника голови обласної ради і спрямування коштів на потреби батальйону територіальної оборони; всупереч законодавству самочинно провів звільнення і перепризначення керівників комунальних закладів, застосувавши при цьому псевдолюстраційні заходи, внаслідок чого програв декілька судів, які визнали у цьому перевищення службових повноважень.

Такими діями Свитко С.М. підриває та дискредитує авторитет органу місцевого самоврядування, який має представляти інтереси територіальних громад, захищати права мешканців Вінниччини.



Переглядів: 4056
Поширень: 0