В рамках розслідування загального провадження щодо злочинів проти учасників мирних акцій протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року досліджується цілий ряд епізодів за фактом зловживання владою і перевищення службових повноважень колишнім Президентом Януковичем. В окремих епізодах цих злочинних дій сьогодні повністю встановлені особи. Про це заявив Генеральний прокурор Віталій Ярема під час спільного брифінгу з Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

В першу чергу, це стосується епізоду щодо розгону мирної акції протесту 30 листопада 2013 року та побиття студентів, коли працівники підрозділу міліції особливого призначення «Беркут», перевищуючи свої службові повноваження, вчинили насильницькі дії відносно мітингувальників.

За словами Віталія Яреми, сьогодні повністю встановлені організатори і виконавці цього злочину. Мова йде про чотирьох командирів, які на той час перебували на керівних посадах підрозділів «Беркуту», їм оголошені підозри. Організаторами цих незаконних дій, як наголосив Генеральний прокурор, були колишній Міністр внутрішніх справ В. Захарченко, його заступники, а також керівники столичної міліції. Наразі відносно цих осіб проводяться необхідні слідчі дії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на сьогодні є перевірені докази у вигляді матеріалів фото, відео та аудіо фіксації причетності певних осіб до організації силового протистояння та побиття активістів Майдану під час протестних акцій в Маріїнському парку, на вулицях Липській, Грушевського, Володимирській та на Софійській площі.



Переглядів: 3493
Поширень: 0