Віднині на оновленому порталі міністерства new.minjust.gov.ua можна буде без черг і хабарів отримати витяг, довідку чи виписку із Єдиного держреєстру та витяг із Реєстру нерухомості.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко:

З будь-якої точки світу, 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Ми порахували: на хабарі із прискорення багатогодинних черг підприємці щороку витрачали до 400 млн. грн. і до 6,5 млн. годин робочого часу.

Тепер, лише маючи інтернет вдома, в кафе чи в офісі, а також платіжну картку, ви можете отримати документ і тут же роздрукувати.

Він матиме таку ж юридичну силу, як і звичний «паперовий». А якщо знадобиться копія – то за унікальним номером можна виводити сформовану виписку безліч разів.

Так само це робитимуть нотаріуси, банкіри, реєстратори, які не будуть вимагати у бізнесу паперових витягів і виписок з ЄДР.

Міністерство юстиції запровадило корисні он-лайн сервіси, які зберігають час та гроші

Що ми робитимемо далі?

Уже наступного тижня ми запустимо інформаційну кампанію із роз’яснення підприємцям, що стояти в чергах більше не потрібно.

Більше того, співробітники реєстраційних служб повинні будуть активно інформувати громадян про онлайн-сервіси.

Впевнений, що черг і хабарів в реєстраційних офісах стане менше.

А з огляду на те, що частину функцій із реєстрації ми передамо нотаріусам, у банки та органам місцевого самоврядування, то зовсім скоро від державних реєстраторів як таких можна буде відмовитись взагалі.

Сьогодні ж я запрошую вас активно тестувати нові онлайн сервіси Мін\'юсту в реальному часі, інформувати нашу службу підтримки про виявлені проблеми, а також висловлювати побажання щодо удосконалення системи.

Не гайте часу в чергах! Користуйтесь онлайн сервісами Мін\'юсту!
http://new.minjust.gov.ua/ua



Переглядів: 6180
Поширень: 0