Екс-президент Грузії, а нині - голова Одеської облдержадміністрації Міхаель Саакашвілі разом з екс-мером Вінниці, а нині - головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом оглянули в Одесі приміщення, де за 3 місяці має з’явитися Центр надання адміністративних послуг - аналог вінницького «прозорого офісу».

Як пише Саакашвілі на своїй сторінці у Фейсбуці, реалізація цього проекту полегшить людям життя і позбавить від здирників у сфері адміністративних послуг.

«За три місяці в Одесі буде організований центр надання адміністративних послуг, де усі оформлення, паспорта, довідки та дозволи будуть видаватися на місці без черги та зайвих затримок. Дуже скоро почнуться набір та тренінг співробітників», - додав голова Одеської облдержадміністрації.

"Прозорий офіс" в Одесі робитимуть за зразком вінницького

"Прозорий офіс" в Одесі робитимуть за зразком вінницького

Саакашвілі пише, що під керівництвом Гройсмана у Вінниці були введені позитивні великі інновації, які треба узагальнити і в покращеному вигляді проводити децентралізацію.

"А поки на Одещині ми будемо фундаментально оновлювати всі місцеві адміністрації. У найближчі тижні звільняти місцеве населення від замучених їх казнокрадів або просто байдужих бюрократів. З приводу нових людей, сьогодні вже почалися інтенсивні співбесіди з кандидатами на посади голів адміністрації", - пише екс-президент Грузії.

Нагадаємо, що Центр адміністративних послуг "Прозорий офіс", який розмістився на першому поверсі адміністративної будівлі мерії Вінниці відкрито у жовтні 2008 року (раніше, ніж аналогічні офіси у Грузії).

"Прозорий офіс" об\'єднав у собі всі міські служби, відповідальні за надання адміністративних послуг городянам і Єдиний дозвільний офіс.

Крім того, на першому поверсі "Прозорого офісу" обладнано кабінети для прийому громадян посадовими особами мерії, а також терміналами для отримання необхідної інформації про діяльність міської влади або роботи служб Центру адмінпослуг.

В холі Центру обладнаний телефонними автоматами, банківським відділенням, а також системою бездротового зв\'язку Wi-Fi, дає змогу жителям міста користуватися безкоштовним Інтернет-зв\'язком.

Облаштування Центру адмінпослуг загальною площею близько 500 кв. м обійшлося майже в 1 млн. гривень, з яких 0,4 млн. гривень - кошти міського бюджету, інші - залучені позабюджетні кошти.



Переглядів: 5593
Поширень: 0