На установчій сесії нового скликання Вінницької міської ради депутати ухвалили ряд організаційних та кадрових рішень. Зокрема, вони обрали Павла Яблонського секретарем міської ради, затвердили склад та голів постійних депутатських комісій, проголосували за призначення Ігоря Корольчука на посаду першого заступника міського голови та затвердили інших заступників міського голови, які працювали на цих посадах в минулій каденції. Частково змінився склад виконавчого комітету міськради.

Відкрив першу сесію міської ради голова Вінницької міської виборчої комісії Дмитро Шевчук. Після того, як новообраний міський голова Сергій Моргунов склав присягу, Дмитро Шевчук вручив йому посвідчення.

«Ми всі в першу чергу маємо подякувати за високу довіру вінничан. Це велика відповідальність, і ми маємо усвідомлювати те, що міська рада повинна працювати разом, щоб територіальна громада Вінниці і надалі розвивалась прогресивним і динамічним шляхом, - сказав міський голова Сергій Моргунов. – Також від себе особисто я хочу подякувати всім вінничанам, які підтримали мене на виборах, і я обіцяю – цю довіру я виправдаю. Перед депутатами цього скликання стоїть дуже серйозне завдання – реалізовувати Стратегія розвитку міста «Вінниця - 2020», яку ми прийняли в минулому скликанні, не дивлячись на партійну приналежність, тому що всі ми працювали на благо територіальної громади. Сьогодні Вінниця вважається лідером з муніципальних реформ в Україні, і ми знаємо, куди рухатись і яким шляхом іти. Тому я сподіваюсь на консолідацію депутатського корпусу, на співпрацю між представницьким органом і виконкомом міської ради. Ми ні в якому разі не повинні схибити».

 Сесія міської ради

Завершуючи свій виступ Сергій Моргунов зачитав вітальну адресу новобраному депутатському корпусу від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

Далі сесія продовжилась обранням секретаріату міської ради, до якого увійшли Олександр Чернега, Віталій Погосян та Тетяна Тихонюк. У лічильній комісії у цій каденції працюватимуть Віктор Кривіцький, Юрій Іорданов та Павло Задорожнюк.

Секретаря міської ради депутати обирали відповідно до регламенту шляхом таємного голосування. Міський голова Сергій Моргунов запропонував кандидатуру Павла Яблонського. За його обрання на цю посаду проголосувало 45 депутатів, 6 утрималось, жодний не проголосував проти. Для Павла Яблонського це вже друга каденція роботи у міській раді. Вперше він був обраний депутатом по мажоритарному виборчому округу в 2010 році. І в попередньому скликанні був головою постійної депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У 2015 році балотувався по тому ж округу і вдруге обраний депутатом міськради. За фахом інженер, закінчив вінницький державний технічний університет, отримавши диплом за спеціальністю «Теплогазопостачання, вентиляція та охорона навколишнього середовища». З 1999 по 2007 рр. – приватний підприємець. З 2008-го працював комерційним директором «ТОВ Інтер-Трейд».

Секретарем Вінницької міської ради депутати обрали Павла Яблонського

Новообраний секретар міської ради 7 скликання звернувся до колег з такими словами: «Важливу роль в успішному розвитку нашого міста зіграла консолідована робота депутатського корпусу попереднього скликання міської ради, і спільна робота з її виконавчим комітетом. Я буду намагатись зберегти цю позитивну тенденцію в майбутньому. За період з 2006 по 2015 роки у Вінниці багато зроблено. Але багато ще потрібно зробити. І в попередньому скликанні як депутат, і під час останньої виборчої компанії я провів немало зустрічей із мешканцями міста. Кожен з нас зустрічався з людьми. Ми почули настрої, почути слова подяки, слова критики, почули конкретні побажання та пропозиції від вінничан. Тому нам потрібно займатись і тими завданнями, які передбачені в Стратегії розвитку нашого міста «Вінниця- 2020», і повинні займатись вирішенням конкретних питань, які стосуються кожного будинку і вулиці. Я впевнений, що в цьому ми всі є однодумцями і рухаючись до цієї мети ми зробимо нашу Вінницю сучасним комфортним європейським містом».

Наступним рішенням установчої сесії новобрані депутати міської ради склад постійних комісій та їхніх голів. Так, комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики очолить Юрій Зажирко, Віктор Кривіцький – комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, Олександр Дан – комісію з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності, Антоніна Іващук – комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, Олег Алекса – комісію з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, Василь Паненко – комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, а головою депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг став Андрій Очеретний. Також депутати затвердили персональний склад постійних комісій міської ради.

Сесія міської ради

Серед заступників міського голови особливих змін не відбулось, за винятком того, що першим замом став Ігор Корольчук, який більше року працював на посаді заступника мера з питань житлово-комунальної сфери, а до цього сім років очолював департамент комунального господарства та благоустрою міської ради.

Ще одним проголосованим рішенням було затвердження складу виконавчого комітету міської ради 7 скликання. До нього увійшли Сергій Моргунов, Павло Яблонський, заступники міського голови Ігор Корольчук, Сергій Матусяк, Андрій Рева, Сергій Тимощук, Галина Якубович, керуючий справами виконкому Сергій Чорнолуцький, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Мирослав Продан, начальник Вінницького відділу Національної поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області у Вінницькій області Юрій Куций, голова Вінницької ГО «Гармонія» Раїса Панасюк, голова правління Благодійного Фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський, голова Федерації профспілок Вінницької області Микола Колесник.

Попри те, що до складу міської ради увійшли представники шести політичних партій, результати голосування по питаннях порядку денного першої сесії міської ради нової каденції говорять про те, що депутатський корпус налаштований на злагоджену роботу.



Переглядів: 7222
Поширень: 0