Сьогодні виконкомом міської ради було схвалено рішення про надання дозволу департаменту капітального будівництва на проектування реконструкції площі біля літака по проспекту Космонавтів. Також головний архітектор міста Олександр Рекута показав і передпроектні пропозиції, які передбачають облаштування на площі фонтанів, зон відпочинку з лавочками та паркувальної зони.

«Площу планується розширити за рахунок зеленої зони збоку Хмельницького шосе. Ми максимально постаралися організувати всі види функціонування площі, - розповів головний архітектор міста Олександр Рекута. - Крім того, ще є ідея влаштування мультимедійного екрану в самому монументі для можливості демонстрації фільмів на цій площі». Секретар міської ради Павло Яблонський звернув увагу на те, що якщо цей варіант буде розглядатися, то необхідно врахувати, що екран має бути антивандальним.

На площі передбачено впорядкувати існуючу хаотичну парковку шляхом створення сучасної паркувальної зони. Також буде прокладено велодоріжку, яка поєднає доріжку для велосипедистів, побудовану минулого року в рамках реконструкції 1-ї черги проспекту Космонавтів, з Лісопарком. Провести реконструкцію планують до кінця 2016 року.

Біля літака на проспекті Космонавтів з'являться фонтани та лавочки для відпочинку

Керівник ГО «Гармонія» Раїса Панасюк звернулась з проханням, щоб проектанти обов’язково врахували потреби людей з інвалідністю. Зокрема, запланували з’їзди з тротуарів для зручності людей на візках, а також передбачили місця для парковки інвалідів відповідно до процентного співвідношення: такі паркомісця мають бути ширшими, ніж звичайні. Також вона запропонувала передбачити тротуари з тактильною плиткою для можливості пересування людей з проблемами зору.

Біля літака на проспекті Космонавтів з'являться фонтани та лавочки для відпочинку

Додатково: Офіційно площа біля літака на проспекті Космонавтів наразі безіменна. Але комісією при міській раді, яка займається напрацюванням пропозицій щодо перейменування топонімів у Вінниці, внесено пропозицію про найменування цієї площі іменем Героя України, вінницького льотчика Костянтина Могилка.



Переглядів: 8360
Поширень: 0