24 червня відбулася чергова сесія міської ради, на якій депутати схвалили статути  двох шкіл, в яких відбудеться перерозподіл учнів.

Зокрема, з нового навчального року 5-та школа буде закладом, де навчатимуться школярів початкових класів, а в 31-й – учні 5-11 класів. В обох школах діти навчатимуться в 1-шу зміну (дотепер учні 3-х та 4-х класів і одного 2-го класу 5-ї школи ходили на навчання в другу зміну).

Під час сесії слово попросили батьки дітей, які навчаються у цих закладах, та вчителі. Однак думки виступаючих розділилися – одні хочуть перерозподілу, інші – проти. Ряд депутатів міської ради, зокрема, В’ячеслав Заремба, Людмила Ваколюк, Володимир Малінін та Олександр Парвадов взяли слово для виступів і закликали колег підтримати запропоноване рішення.

Резюмуючи обговорення цього питання, міський голова Сергій Моргунов зазначив, що реформу робити потрібно: «На сьогодні обидві школи щодо якості освіти знаходиться на середньому рівні. В 5-й школі 3-4 класи навчаються в другу зміну, і це ненормально. Тим більше, якщо говорити про початковий рівень освіти – це відповідний соціум для дітей, які входять в доросле життя. Їм треба створити комфортні умови після дитячого садочка, і вчителі повинні перейняти цю естафету та створити умови. Якщо говорити про ІІ та ІІІ рівень освіти, то чого ми не можемо мати більше спеціалізованих шкіл, ліцеїв, з поглибленим вивченням будь-яких наук. Чому ми не думаємо про те, що ми наших дітей повинні не так, як за радянських часів «зрівнювати», а давати їм якісну освіту». Також він ще раз нагадав, що в цьому році буде зроблено комплексний ремонт шкіл, на що в бюджеті передбачено 4 мільйони.



Переглядів: 4194
Поширень: 0