Депутатами міськради внесено зміни  до рішення «Про затвердження Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки».

Уточнення передбачають, що грошову допомогу зможуть отримувати також і добровольці, які отримали травму, поранення, контузію, каліцтво. Тобто вінничани, які знаходяться у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що відповідно місцевої ініціативи поранені військовослужбовці-учасники АТО можуть отримати з міського бюджету на лікування 25 тис грн, а сім’ї загиблих – 100 тис грн грошової допомоги.

Зміни пов’язані з тим, що 2 червня від важкого поранення загинув вінничанин, 19-тирічний Євген Костюк, один з наймолодших бійців «Правого сектора». Оскільки його підрозділ не належав до утворених відповідно до Законів України військових формувань, які брали участь в АТО, або забезпечували її проведення, юридично батьки не могли претендувати на допомогу.

З початку військових дій на Донбасі грошову допомогу з міського бюджету вже отримало 83 поранених у АТО вінничан та 19 сімей загиблих.



Переглядів: 2855
Поширень: 0