За клопотанням голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія  7 жовтня відбулася позачергова 11 сесія обласної Ради 7 скликання.

Основним питанням порядку денного стало внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік, зокрема розподіл понадпланових надходжень до загального фонду обласного бюджету у сумі близько 28 млн. гривень.

За словами директора Департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського, згідно з проектом рішення, зазначені кошти будуть спрямовані на реалізацію низки заходів у різних сферах життєдіяльності регіону.

Зокрема, на 1,2 млн. гривень буде збільшено депутатський фонд обласної Ради; 309 тисяч гривень виділено на завершення робіт по окремих проектах у галузі освіти; понад 921 тис. гривень спрямовано на здійснення одноразової компенсації витрат за навчання учасникам АТО та їх дітям, ще 640 тисяч – на виплату стипендій студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт.

Депутати обласної Ради внесли зміни до обласного бюджету на 2016 рік

Також передбачено близько 500 тисяч гривень для надання винагород спортсменам-олімпійцям та паралімпійцям, 650 тис. грн. - на завершення ремонтних робіт по 7 корпусу обласної лікарні ім. Пирогова та 127 тис. грн. – для виготовлення проектно-кошторисної документації на реставрацію східного флігеля палацу Потоцьких у Тульчині.

На систему охорони здоров’я загалом заплановано спрямувати 17,9 млн. гривень. Передбачається, зокрема, придбання джерела опромінення для онкодиспансеру, медикаментів для проведення хіміотерапії та забезпечення роботи мамографа «Квітка». Також будуть продовжені заходи з капітального ремонту поліклінічного відділення обласної дитячої лікарні, планується реконструкція центру судово-психіатричної експертизи обласної лікарні ім. Ющенка. Крім того, частина коштів буде спрямована на придбання медикаментів для «Фтизіатрії», а ще 1 млн. гривень буде розподілений між усіма закладами, які надають медичну допомогу дітям, на збільшення грошових норм харчування.

Депутати обласної Ради внесли зміни до обласного бюджету на 2016 рік

Разом з тим, передбачено фінансовий ресурс і на реалізацію окремих обласних програм.

Після обговорення депутати обласної Ради прийняли запропонований проект рішення з окремими доповненнями та пропозиціями.



Переглядів: 2570
Поширень: 0